marec 22, 2016

Najuspešnejša športna imena na Zreškem

Sinoči so v Zrečah razglasili najboljše športnike, športne ekipe in športne delavce minulega leta. Tudi na podjetja, ki že vrsto let finančno podpirajo lokalni šport, niso pozabili. In kdo so tokratni nagrajenci?

Za prihodnost športa na Zreškem se ni bati. (Foto: Izidor Kotnik)

Bračko in Napotnikova "naj" športnika
Alen Bračko, je član Taekwon-do kluba Unior Zreče. Sicer Konjičan, ki bo septembra dopolnil 20 let je odlične rezultate nizal že kot pionir in jih nadaljeval kot mladinec. Tako ne preseneča, da je postal član državne mladinske reprezentance. Z njo bo slovenske barve zastopal na letošnjem evropskem prvenstvu v taekwon-du-ju v Solunu. Naziva naj športnice Zreč pa se je razveselila odbojkarica Patricija Napotnik, ki dragocene izkušnje iz Odbojkarskega kluba Swatycomet Zreče zdaj prenaša na mlade ljubitelje odbojke. Kot študentka Fakultete za šport je opravila vse potrebne izpite in licence na panožni zvezi in tako prevzela vodenje "male" odbojke. Napotnikova je bile vrsto let uspešen steber odbojke in nepogrešljiva članica prve šesterice Swatycometove članske odbojkarske ekipe.

In najboljši športni ekipi?
Člansko ekipo Nogometnega kluba Zreče so razglasili za najboljšo športno ekipo leta 2015, za najboljšo žensko pa člansko selekcijo Odbojkarskega kluba Swatycomet Zreče. Zreški nogometaši uspešno nastopajo v ligi MNZ Celje, v sezoni 2014/2015 so dosegli 2. mesto. V novi sezoni se po polovici tekmovalnega prvenstva  resno spogledujejo s prvim mestom, kar bi zreški nogometašem poleg osvojitve naslova prvaka omogočila tudi uvrstitev v 3. Slovensko ligo - Sever. Zreške odbojkarice OK Swatycomet pa nizajo uspehe v drugi odbojkarski ligi, zreški klub velja tudi za "valilnico" prvoligaških igralk. Zreče imajo bogato odbojkarsko tradicijo, zametki segajo v leto 1954. Mnogo je tistih, ki so pisali uspešno zgodovino zreške odbojke, za zadnje klubske uspehe pa so najbolj zaslužni Boris Klokočovnik, Mitja Bremec, Carmen Kotnik, Patricija Napotnik, Lucija Vrhovšek Jančič, Barbara Hren, Janja Jakob in Marjan Kranjčec.

Priznanje tudi Damjanu Flisu in podjetjem
V Zrečah prav tako niso prezrli požrtvovalnega dela Damjana Flisa, glavnega trenerja in direktorja Nogometnega kluba Zreče. Prejel je priznanje za zaslužnega športnega delavca. Flis je nogometno pot začel kot igralec v NK Zreče in jo nadaljeval v NK Celje, v njihovih nižjih selekcijah pa opravljal tudi trenersko delo. Po dveh letih dela v Celju se je vrnil v Zreče in postal glavni trener članske ekipe, ki jo uspešno vodi še danes. Tako pestre in raznolike športne dejavnosti pa na Zreškem zagotovo ne bi bilo, če je ne bi finančno podpiralo gospodarstvo. Zato je župan Boris Podvršnik posebno priznanje podelil tudi podjetjem Unior, Swatycomet in GKN Driveline, v upanju, da bodo pomagala športnim klubom tudi v prihodnje. Za mlade je športno udejstvovanje  po mnenju mnogih najboljša preventiva pred kakršnimikoli stranpotmi. (BF)