september 21, 2017

Največji spomin je srečanje s košarkarji

Le kdo ga ni opazil? Slovenskega navijača, ki je med evropskim prvenstvom najprej na Finskem, zatem še v Turčiji, že od prve tekme visoko dvigoval pokal evropskega prvaka. Sam ga je izdelal in še kako vesel je bil, da so naši košarkarji na koncu dvignili tudi pravi pokal. Klepetali smo z Žalčanom Aleksandrom Javornikom.

Zvestemu navijaču je najbolj drag spomin srečanje s košarkarji, ki so na noge dvignili vso Slovenijo. (Foto: FB Aleksandra Javornika)

Njegov pokal je iz stiropora
Žalčan je že dolgo velik športni navdušenec. Je stalnica na marsikateri tekmi, ne le košarkarski, spremlja tudi ostale športe. Na letošnjem košarkarskem evropskem prvenstvu je izpustil le eno tekmo, proti Ukrajini, ker je moral, kot pravi, vmes malo domov, da si opere oblačila in še kaj nujnega postori. O pokalu pa pravi: „Jaz sem vedno rekel, da enkrat bomo dobili pokal!“ In kako prav je imel. Napovedoval ga je že ob ustvarjanju replike iz stiropora, v kateri je skoraj 200 ur dela! Ni čudno, da so ga kamere ujele na prav vsaki tekmi. A ne po medijski izpostavljenosti, Aleksandru Javorniku bo evropsko prvenstvo ostalo v najlepšem spominu pa srečanju z zlatimi košarkarji. „To je najlepši spomin, ko se z njimi pogovarjaš in ko vidiš, kako dobri, srčni ljudje so. Topil sem se ob njih.“

Naslednjič na rokometnem prvenstvu
In naslednji velik Aleksandrov projekt? Evropsko rokometno prvenstvo v začetku prihodnjega leta v Zagrebu, bližajo se tudi olimpijske igre. Navijač bo gotovo tudi tam pustil velik pečat. Kaj vse nam je Aleksander Javornik še povedal o letošnji izkušnji, pa prisluhnite v spodnjem posnetku. Z njim se je pogovarjal Kristijan Šmid. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Pogovor z Aleksandrom Javornikom