oktober 6, 2016

Največkrat zapoje En hribček bom kupil

Pomurski sejem izbira že 21. Vinsko kraljico Slovenije. Kandidatke bodo pred komisijo stopile novembra, zmagovalko bodo razglasili januarja. Katja in Davor sta v Mojem jutru pokelepetala z aktualno vinsko kraljico Saro Stadler. Celo zapela jima je.

Takole je Sari januarja kmetijski minister nadel krono, s tem je prevzela enoletno zahtevno, a častno nalogo vinske kraljice.

„Naziv Vinska kraljica Slovenije lahko pridobijo dekleta med 18-im in 25-im letom starosti, slovenske državljanke samskega stanu, ki imajo znanje o vinih, o slovenskem vinogradništvu, znanje vsaj enega večjega svetovnega jezika in vozniški izpit,“ piše med pogoji natečaja, ki ga je pred dnevi objavil Pomurski sejem. Lani je na izboru najbolj navdušila študentka Sara Stadler iz Bistrice ob Sotli. Le nekaj dni zatem, ko so ji nadeli lento in krono ter ji za leto dni prepustili avto, je prišla v naš studio, kjer sta se jutranjika Katja in Davor prepričala, da res dobro pozna vina. Prisluhnite TUKAJ. Zdaj, nekaj mesecev pred iztekom mandata in v času trgatev sta preverila, ali ji bo kaj hudo za krono, seveda pa ju je zanimalo tudi, kakšna bo letošnja vinska letina. Prisluhnite v spodnjem posnetku in izveste tudi, katero napitnico je Sara najpogosteje pela med letošnjim obiranjem grozdja. (AD)

Datoteke

Katja in Davor z vinsko kraljico Saro Stadler