avgust 3, 2018

Namesto kemične žična ograja

Celjsko mestno pokopališče bo le varno pred srnami. Potem ko kemična ograja, ki naj bi z vonjem odganjala srnjad, ni bila učinkovita, je občina zdaj začela postavljati žično ograjo. Po postavitvi bosta vhoda na pokopališče le še dva.

Ograjo okoli pokopališča so že začeli postavljati. (Foto: MOC)

500 metrov ograje
Lastniki grobov imajo na mestnem pokopališču Celje veliko težav zaradi srnjadi, ki jedo cvetje in povzročajo škodo. Če kemična ograja ni bila učinkovita, bo žična srnjad gotovo ustavila. »Okoli 500 metrov dolgo in okoli meter in pol visoko zeleno ograjo bomo jeseni na določenem delu ozelenili z zimzeleno živo mejo. Vstop na pokopališče bo omogočen na dveh mestih. Ena vrata bodo na poti iz spodnjega parkirišča, druga, kovana, pa na Mirni poti 3,« so sporočili iz celjske občine in dodali, da bodo za ograjo odšteli okoli 10 tisoč evrov.

Obnovljena tudi betonska ograja
Obnovili pa bodo tudi del obstoječe betonske ograje na severozahodnem delu pokopališča, ki je pod varstvom kulturne dediščine. Obnovili bodo 30 metrov dolg odsek, na novo pozidali tri stebre ter obnovili kovane elemente, kar bo stalo 40 tisoč evrov. (AD)