oktober 25, 2019

Namesto sveče zastavica sočutja

V Šentjurju se letos prvič pridružujejo akciji Manj svečk za manj grobov. Namesto sveč se lahko pokojnih spomnite s prostovoljnim prispevkom, ki bo reševal življenja. V zameno za dar boste prejeli zastavico sočutja, ki jo lahko pustite na grobu.

Namesto za sveče lahko darujete prispevek za pomoč tistim, ki še živijo. (Foto: pixabay)

Za pomoč tistim, ki še lahko živijo
V vseslovensko ekološko-humanitarano akcijo Manj sveč za manj grobov se vsako leto vključi več sto prostovoljcev, organizacij in podjetij iz vse Slovenije, s pomočjo katerih so v zadnjih letih zbrali že več kot četrt milijona evrov. Ves zbran denar namenijo za nakup zdravstvenih naprav in pripomočkov, ki rešujejo življenja. "Namesto gore sveč se lahko naših pokojnih spomnimo s prostovoljnim prispevkom, ki bo reševal življenja. Sveče na grobu so močan simbol spomina na naše dražje in z akcijo ne želimo rušiti tradicije. Tega spomina pa ne smemo okrniti s pretiravanjem," pravi koordinatorica akcije Mihaela Rožej.

Zbran denar bodo namenili Varstveno delovnemu centru (VDC) Šentjur, za nakup defibrilatorja in pripomočkov za povečanje gibalnih sposobnosti varovancev VDC-ja.

Darujete na stojnici ali preko SMS donacije
Stojnica s prostovoljci, ki bodo še podrobneje razložili namen akcije, bo na parkirišču pred pokopališčem v Šentjurju na voljo to soboto in v nedeljo ter v sredo, 30. 10., in četrtek, 31.10., med 8. in 12. uro ter med 14. in 18. uro. V zameno za dar boste prejeli zastavico sočutja, ki jo lahko pustite na grobu. Darujete pa lahko tudi tako, da pošljete sporočilo SMS s ključno besedo SVEČKA na številko 1919 in prispevali boste 1 evro ali SVEČKA5 in prispevali boste 5 evrov. K sodelovanju v akciji bodo, kot še pravi Rožejeva, zelo dobrodošli tudi novi prostovoljci. (SP)