november 7, 2019

Napihaj 0,0 in uživaj na rokometni tekmi

Rokometaši Celja Pivovarne Laško se tudi letos pridružujejo akciji poostrenega nadzora prometa. Skupaj s celjskimi policisti, ki opozarjajo na poslabšanje prometne varnosti, te dni vzorne voznike nagrajujejo z brezplačnimi vstopnicami za rokometno tekmo lige prvakov z Zagrebom. 

Policisti Policijske uprave Celje vas bodo, če bodo v nadzoru prometa ugotovili, da ste upoštevali vse cestnoprometne predpise in napihali 0,0, nagradili z vstopnico za nedeljsko rokometno tekmo v dvorani Zlatorog. (Foto: Radio Štajerski val)

Priložnost še do nedelje
V dneh pred Martinovim policisti po vsej državi izvajajo poostren nadzor prometa. V Celju so se jim pri tem tudi letos pridružili rokometaši Celja Pivovarne Laško. Policistom so podarili vstopnice za rokometno tekmo lige prvakov, ki jih ti naprej delijo med voznikom, ki napihajo 0,0 in tudi sicer upoštevajo vse cestnoprometne predpise. Danes sta jim pri nadzoru prometa in deljenju vstopnic pomagala dva člana celjskega rokometnega kluba, Domen Makuc in Domen Novak, ki sta dejala:

Policisti vstopnice za nedeljsko tekmo z Zagrebom, ki jo bodo celjski rokometaši odigrali v domači dvorani Zlatorog, vzornim voznikom delijo še do nedelje.

Celjskim policistom sta to dopoldne pri kontroli prometa pomagala celjska rokometaša Domen Makuc in Domen Novak.

Športniki se zavedajo, da so mnogim za zgled, zato morajo tudi sami ravnati odgovorno. Foto: RK CPL

Prometna varnost na širšem Celjskem letos zelo slaba
Policisti v sklopu akcije za ničelno toleranco alkohola in drog v prometu vse udeležence pozivajo k varni in odgovorni vožnji. Prometna varnost na območju Policijske uprave Celje se je namreč v letošnjem letu zelo poslabšala. V 19 prometnih nesrečah je letos umrlo 22 udeležencev, v enakem obdobju lani pa v 12 nesrečah 12 ljudi. O vzrokih za prometne nesreče z najhujšimi posledicami inšpektor Edi Baumkirher pravi:

Policisti zato na voznike apelirajo, da so za volanom osredotočeni zgolj na vožnjo in dogajanje v prometu, ne pa na mobilnike in druge elektronske naprave, ki kradejo pozornost. Ta je lahko ključna, da v prometu opazimo najranljivejše udeležence, pešce, kolesarje in motoriste. Tudi njih policisti pozivajo, da poskrbijo za svojo varnost, s tem, da tudi oni upoštevajo vse cestnoprometne predpise in da so v prometu vidni. (NS)