Narava znova pokazala zobe

30.08.2016

Takole so vso noč čistili železniško progo, ki jo je med Zidanim Mostom in Hrastnikom zasul plaz. (Foto: Gregor Naglav/RTV)

Narava včeraj znova ni prizanašala. Močno deževje, veter in ponekod tudi toča so povzročili precej težav in veliko škode. Na natančne številke bo še treba počakati, pristojne službe so že na terenu.

Kje je najhuje?
Predvsem na Koroškem, v Šentilju in Mariboru bo ogromna škoda na kmetijskih površinah. Na Celjskem je bilo najhuje v okolici Žalca, Prebolda, Braslovč in Polzele. Zalilo je več hiš, podiralo drevesa, voda je drla po cestah, sprožilo se je nekaj plazov. V Zgornji Rečici v občini Laško so morali s prepusti preusmeriti tok hudournika, ki je ogrožal tri stanovanjske hiše in povsem uničil cesto. Plaz je zasul železniško progo med Zidanim Mostom in Hrastnikom, ki je bila vso noč neprevozna. Zgodaj zjutraj so jo znova odprli. V naselju Bevče v občini Velenje je strela zanetila požar na stanovanjski hiši. Neurje se je razbesenelo tudi v občini Šoštanj, v Slovenskih Konjicah pa je veter podrl drevo na streho stanovanjske hiše in na cesto. V občini Laško sta po neurju še vedno zaprti dve državni cesti, podrobneje o posledicah je Nina Slak povprašala namestnika Civilne zaščite Laško Aljaža Krpiča. Prisluhnite v spodnjem posnetku. (AD)

Aljaž Krpič o posledicah neurja v občini Laško
Štajerski val v sliki