5+ Band pripravl še en večer za dušico

Andreja Kukovič, 10.11.2016

Zvone Cirkulan in Stanko Mikola sta nas obiskala v studiu.

Tokrat smo v oddaji Nedeljski meh gostili prekaljena glasbenika Stanka Mikolo in Zvoneta Cirkulana, ki šta člana vokalno-instrumentalne zasedbe 5+ Band.

Začetki 5+ Banda segajo v jeseni 2011, ko so se v prostorih KUD Ljubečna zbrali mladi in malo manj mladi glasbeniki in ustanovili multivokalno in multiinstrumentalno skupino. Veselje do akustične glasbe, brez elektronskih instumentov in veselje do večglasnega petja ter vsakovrstne »etno« glasbe je pri njih premagovalo vse ovire in 5+ Band je bil rojen. Po nekaj kadrovskih zamenjavah ga danes sestavljajo Asim Maslo (vokal), Marijan Petan (vokal), Stanko Mikola (vokal, kontrabas, harmonika),Tanja Mikola (brač, vokal), Vlado Košir (vokal), Zvone Cirkulan (vokal, kitara, banjo) in Žiga Jamnišek (brač, klarinet, piščali).

Sredi novembra so v 5+ Bandu pripravili veliki jesenski koncert, na katerem je z njimi kot posebna gostja (ob še nekajterih drugih glasbenikih) zapela tudi Tereza Kesovija. Po odzivih sodeč je bilo odlično in zagotovo v 5+ Bandu med pregledovanjem fotografij že razmišljajo o novem koncertu. Tudi na Štajerskem valu bomo z veseljem povedali več o njihvem delu in projektih. Posnetku tokratnega pogovora prisluhnite s klikom na spodnjo povezavo.
Štajerski val v sliki