januar 17, 2017

V Nedeljskem mehu so nas obiskali Dolinarji

V drugi januarski oddaje Nedeljski meh smo gostili Ansambel Dolinarji. V imenu vseh petih članov nas je v studiu Štajerskega vala obiskal njihov pevec Denis Ozmec, ki nam je povedal, da so veseli, da so se našli in da jim idej za glasbeno ustvarjanje ne bo prav kmalu zmanjkalo.

V imenu vseh petih članov ansambla je z nami poklepetal pevec Denis Ozmec.

Začetek delovanja Dolinarjev sega v leto 2010, ko sta brata David in Denis začela razmišljati o tem, da bi bilo lepo, če bi njun glasbeni duet prerasel v ansambel.  Za tem se je zgodilo nekaj naključnih srečanj, precej vaj in poznanstev ... in rojen je bil ansambel Dolinarji. Kot zadnji se je bratoma Matoh, Mariu Skušku ter Klamnu Jakobu pridružil še Denis Ozmec. Po kar nekaj vajah so fantje v tej zasedbi javno nastopili maja 2015 v Šentvidu pri Stični, od takrat pa so posneli že kar nekaj svojih viž in se zanesljivo povzpeli na slovensko narodnozabavno sceno.

Fantje radi povedo, da jih je združila glasba, ampak da so v času, odkar skupaj zapojejo in zaigrajo, postali tudi pravi prijatelji. To se seveda pozna tudi na njihovih nastopih, ki so vsakič polni dobre volje, veselja, smeha in zabave. Njihov glasbeni repertoar je zelo razgiban. Fantje se radi prilagajajo situacijam, ki nastajajo na nastopih, saj so mnenja, da le tako lahko nastanejo nepozabna veselja in lepi spomini. Pravijo, da je navsezadnje želja vseh, tako njih kot tudi ljudi na nastopih, da se imajo skupaj kar se da lepo. Na porokah, obletnicah, veselicah in drugih zabavah poleg narodnozabavnih pesmi radi preigravajo tudi zabavno glasbo, ki jo prav tako v celoti zaigrajo in zapojejo v živo. V zabavnem repertoarju jim ne manjka yugo-rocka ter starejših in novejših slovenskih ter tudi tujih pesmi, ob katerih radi zaplešejo tako starejši kot mlajši poslušalci.

V dobrem letu in pol so posneli pet svojih avtorskih pesmi, na katere so zares ponosni. Nekatere med njimi so dobile tudi že svoje video zgodbe ... zagotovo pa se bo le-tem do konca leta pridružilo še kar nekaj novih. Denis nam namreč razkriva, da imajo energije še ogromno, idej za nove viže pa tudi. Vsekakor jim želimo srečno na njihovi glasbeni poti, glede na njihov uspeh med poslušalci pa bomo o njih in njihovega zagotovo še veliko slišali. Vabljeni k poslušanju Nedeljskega meha z Dolinarji v pripetem audio posnetku.

Galerija slik