maj 9, 2016

Z Lun’co v maj

Na valovih Štajerskega vala smo v majske oddaje Nedeljski meh skočili v družbi Ansambla Lun’ca in njihovih pevcev – Ane Šket in Žige Derška. Fantje in dekle so se v dveh letih skupnega muziciranja prav hitro povzpeli na slovensko narodnozabavno sceno in ker si tega močno želijo, se bodo trudili na njej tudi čim dlje ostati. Z za nekaj odtenkov drugačno, samosvojo glasbo, ki jo ustvarjajo z veliko mladostniške energije in želje po iskanju novega zvena.

V studiu sta nas obiskala Ana Šket in Žiga Deršek, ki sta med drugim tudi voščila radiu Štajerski val ob 63-letnici delovanja.

Ansambel Lunca smo na naših valovih že gostili in to tako z njihovo predstavitvijo ob prvih nastalih melodijah kot tudi prejšnjo jesen, ko so se odločili za soorganizatorstvo novega festivala narodnozabavne glasbe Pesem Lunce. Tako nijihovo ansambelsko življenje kot tudi festival sta stekla odlično.

Konec maja se obeta finalni večer festivala, na katerem bodo med izbranimi finalisti prvega festivalskega leta izbrali tri najboljše ansamble. Sam Ansambel Lun’ca pa se trenutno dokazuje z mnogimi nastopi širom po Sloveniji, že v tem mesecu odhajajo s svojo glasbo tudi na Švedsko, sploh pa so zelo ponosni na odličen uspeh, ki so ga s svojo avtorsko melodijo Najina zgodba doživeli na festivalu Slovenska polka in valček. Izid drugouvrščene melodije v izboru za Naj polko 2016 jim je dal nov zagon in  - kot sta povedala naša tokratna sogovornika Ana in Žiga – so posebej navdušeni nad tem, da so poslušalci sprejeli njihovo drugačnost in glasbeno samosvojost.

Seveda imajo v ansamblu veliko načrtov za vnaprej in gotovo boste o njih slišali tudi prek valov Štajerskega vala. Se pa že veselimo našega skupnega podviga – Ansambel Lun’ca in Radio Štajerski val vas bomo namreč zadnji vikend v juniju skupaj povabili na Boč. Luštno bo, zato vas že zdaj vabimo, da si nedeljo, 26. junija rezervirate za dobro voljo in druženje z nami.

Posnetek oddaje:

Galerija slik