maj 26, 2016

V Nedeljskem mehu tokrat z nami Jovibend

Med številnimi narodnozabavnimi ansambli se kdaj pa kdaj v Nedeljskem mehu oglasi tudi kakšna glasbena skupina, ki je svojim poslušalcem poznana po malce drugačnih, bolj plesnih ritmih. Violino, mandolino in »frajtonerico« so v svojih melodijah združili člani glasbene skupine Jovibend, ki smo jih gostili tokrat. Ivica Horvatič je bil naš sogovornik.

Ivica Horvatič trdi, da glasba nima meja in lahko, če je prijetna, prav vsakomur seže v srce.

Jovibend je skupina treh glasbenikov (poleg Ivice še Milena Vračko in Martin Mohorko), ki se jim ob večjih nastopih pridruži še vokalist ter baritonist Martin Škripač. Njihove korenine segajo tudi v države nekdanje Jugoslavije, kar s ponosom pokažejo v svoji glasbi (tako z zvenom, kot tudi z besedili za katera uporabljajo slovenski in hrvaški jezik). Imajo zelo širok repertoar, ki zajema tako slovensko zabavno in narodnozabavno glasbo, kot največje hite ex Yu-glasbe, radi pa zapojejo tudi najbolj znane svetovne uspešnice. Seveda imajo precej lastnih melodij; še vedno je v prodaji njihova prva zgoščenka Glasba za dušo, počasi pa že pripravljajo novo, na kateri bodo v večini predstavljene medlodije, ki jih lahko slišite v naši tokratni oddaji Nedeljski meh.

Naš sogovornik Ivica je poudaril, da je glasba predvsem namenjena razveseljevanju in sproščanju ljudi, zato se tega recepta držijo tudi na svojih nastopih. Največkrat nastopijo na zasebnih dogodkih, kjer poskrbijo za zvrhano mero dobre volje in humorja. V teh mesecih jih lahko slišite tudi v enem od bistriških hotelov, kjer ob večerih žive glasbe vabijo na ples tako z avtorsko glasbo kot s številnimi zimzelenimi melodijami; z veseljem pa že čakajo na začetek junija, ko se bodo predstavili na enem od hrvaških festivalov. Vse podrobnosti boste slišali, če prisluhnete posnetku oddaje Nedeljski meh v spodnji povezavi. Prijetno poslušanje vam želimo.

Posnetek:

Galerija slik