maj 26, 2017

Majske nedeljske popoldneve pripeljali do konca s Klapo Skala

Na začetku prejšnjega leta je Klapa Skala zelo uspešno predstavila svoj glasbeni prvenec Tri dni sem ljubil. Nežna balada z mediteranskim napevom je še kako segla do srca mnogim ljubiteljem tovrstne glasbe; njen uspeh pa je Klapi Skala zagotovil številne poslušalce in svojevrstno mesto na odrih slovenske glasbe. V imenu vseh petih članov zasedbe nas je v studiu obiskal Vlado Cverle.

Vlado Cverle nam je pripovedoval zgodbo, ki je slovensko glasbeno sceno obogatila s Klapo Skala.

Fantje iz skupine Klapa Skala pripovedujejo, da pravzaprav ni naključje, da prepevajo skupaj, saj so se spoznali in skupaj zapeli že v osnovni šoli. Tudi kasneje jim samo zborovsko petje ni bilo dovolj in radi so zapeli skupaj tudi izven zbora. Tako so skupino najprej sestavljali Matic, Urban, Grega in Jernej. V življenju je menda res tako, da se določene stvari zgodijo takrat in tako, kot se morajo, kajti za fante je slišal Vlado. Skupaj s producentom Bojanom Šerugo sta na poslednjo željo dalmatinskega slavčka Vinka Coceja namreč želela ustanoviti klapo, ki bi pela mediteranske napeve v slovenskem jeziku. Fantje so se ujeli takoj in Klapa Skala je bila rojena. Zakaj klapa? Ker njihov repertoar večinoma sestavljajo mediteranski klapski napevi. In zakaj Skala? Ker jih bele skale spominjajo na morje, sonce, galebe in klapske pesmi.

Fantje so lani spomladi zelo opazno opozorili nase z balado Tri dni sem ljubil, ki je čez noč postala uspešnica; tako na spletnih kanalih kot v živo med poslušalci. Letos spomladi je sledila Mala barka, ki so jo fantje zapeli v duetu z Darjo Gajšek; pred kratkim pa so izdali še svojo prvo zgoščenko z desetimi skladbami, povsem v njihovem slogu. Verjetno niti ni potrebno posebej poudarjati, da so z njo doživeli velik uspeh, ki so ga v živo okusili tudi na pravkar minulem samostojnem koncertu v Braslovčah. Glede na glasbeni zagon, številne načrte in seveda tudi glede na uspeh njihovih napevov med poslušalci, bomo o Klapi Skala zagotovo še dolgo in veliko slišali. Če bi radi poslušali, kako je zvenela Klapa Skala v Nedeljskem mehu na Štajerskem valu, vabljeni, da prisluhnete oddaji v pripetem posnetku. Prijetno poslušanje vam želimo, Klapi Skala pa veliko glasbenih uspehov tudi vnaprej.

Galerija slik