april 3, 2017

Nedeljski meh ognjeno z Ognjenimi v april

Aprilski niz oddaj Nedeljski meh so začeli Ognjeni muzikanti. Fantje iz okolice Kamnika in Celja so s kakovostno glasbo in samosvojim žarom že poskrbeli za svojo prepoznavnost na narodnazabavni sceni, pravkar pa so ob velikem koncertu izdali še svojo drugo zgoščenko Našel te bom. Za naš radijski mikrofon je sedel Aljoša Jurkošek.

Izmed Ognjenih muzikantov je bil z nami v studiu Aljoša Jurkošek.

Zasedbo Ognjeni muzikanti sestavljajo mladi glasbeniki, ki glasbeno sodelujejo že sedmo leto.  O sebi radi povedo, da jih je skupaj pripeljala želja, da ustanovijo zasedbo, ki bo kakovostno in v živo izvajala vse vrste glasbe. Od uvodnih vaj je zdaj za njimi že nekaj sto nastopov, na katerih publiko radi razveseljujejo tako z glasbo kot s humorjem.  Prav tako radi ustrežejo različnim glasbenim okusom, v osnovi pa izvajajo narodnozabavno glasbo v kvintet zasedbi. Njihov repertoar je še posebej namenjen ljubiteljem diatonične harmonike in štiriglasnega petja. Z veseljem veliko pozornosti posvečajo tudi popularni glasbi (slovenske, dalmatinske, angleške, jugo...), ki jo v celoti izvajajo v živo.

Ognjeni muzikanti so ponosni lastniki kar nekaj najboljših festivalskih nagrad, vsekakor pa posebno mesto med njimi zavzemata naslov Naj polka 2015, ki so jo prejeli za vižo Našel te bom in pa lanskoletno Oberkrainer award 2016. Fantje nenehno pripravljajo glasbene novosti (tudi avtorji melodij na novi zgoščenki so v celoti člani zasedbe) in »preizkušajo« svoje viže tako med poslušalci kot med strokovnimi žirijami; nastopili bodo tudi na letošnjem festivalu Slovenska polka in valček. Aljoša nam je zaupal, da bo letošnji nastop nekaj posebnega, saj bo v festivalski skladbi z njimi zapela tudi pevka Tjaša Hrovat. Kako je prišlo do tega sodelovanja in še o marsičem drugem, smo govorili v oddaji in vam predstavili kar nekaj viž z njihove nove zgoščenke. Pogovoru z ognjenim Aljošo Jurkoškom lahko prisluhnete s klikom na posnetek oddaje.

Galerija slik