november 23, 2016

V veseli november poskočno s Poskočnimi

Niz oktobrskih oddaj Nedeljski meh na Štajerskem valu je končal Lovro Sadek iz Poskočnih muzikantov, ki nas je ob predstavitvi nove zgoščenke povabil tudi na njihov vsakoletni koncert Poskočno na poskočne. Seveda pa se v oddaji tudi nismo mogli izogniti vabilu na prihajajoč Štajerski valček.

Obiskal nas je poskočni Lovro Sadek.

Poskočni muzikanti so odlična in že dobro uveljavljena glasbena zasedba, ki ima sedež v Slovenski Bistrici. Delujejo od leta 2010. Vsi člani zasedbe so glasbeno izobraženi oz. študentje glasbenih akademij doma in v tujini, zato skrbijo, da svojo glasbo izvajo kakovostno in če je le mogoče v živo, z veliko mero poskočne energije. So dobitniki štirinajstih festivalnih nagrad, med drugim tudi prejemniki mednarodne nagrade "Oberkrainer Award" za najbolj obetavno skupino leta 2013.  Fantje so ponosni tudi na to, da že nekaj sezon nastopajo kot "hišni band" narodnozabavne glasbene oddaje Slovenski pozdrav.  Radi povedo, da jih glasba druži tako na odru kot tudi izven njega in da so v vsem tem času navezali med sabo kar nekaj prijateljskih vezi.

Po njihovem lastnem koncertu in tudi nastopu na našem Štajerskem valčku imajo fantje pred sabo kar nekaj načrtov, čaka pa jih tudi prav posebna promocija nove zgoščenke Pokvarjeni fantje. Kot obljubljajo, bo njihova predstavitvena turneja nekaj posebnega, zagotovo pa bodo z njio razveselili tudi naše poslušalce. Se že veselimo in vas vabimo k poslušanju tokratne oddaje (v dodanem audio posnetku).