april 10, 2017

V studiu radia mojega srca tokrat Srčni muzikanti

Pomlad je povezana z novo, mladostno energijo, pa tudi s srčki. Tako in drugače imajo z njimi zelo veliko izkušenj v najbolj srčnem ansamblu pri nas, ki nosi ime Srčni muzikanti. V imenu vseh članov zasedbe nas je v prvi polovici aprila v studiu obiskal njihov Boris Dren.

Za mikrofon Štajerskega vala je sedel srčni kitarist Boris Dren.

Srčni muzikanti sami o sebi radi povedo, da so koroško-štajerska glasbena naveza, ki jih poleg ljubezni do dobre slovenske glasbe druži tudi prijateljstvo. Pravkar so stopili v tretje leto skupnega glasbenega ustvarjanja, za njimi pa sta že dva samostojna (in zelo srčna) koncerta. Glede na to, da so se fantje poimenovali »Srčni«, kar je bojda še kako opaziti na njihovih nastopih, so za svoj praznik vzeli Valentinovo in si zadali cilj, da vsako leto okoli praznika ljubezni pripravijo koncert. V osnovi gre za narodnozabavni ansambel – kvintet, ki pa na nastopih zelo rad razširi svoj repertoar tudi na zabavno glasbo, slovensko, tujo, z veseljem pa poskrbijo tudi za rockovske ritme. Na njihovih nastopih smeha ne manjka, z veseljem pa se popolnoma prilagodijo svojim poslušalcem in  jim pripravijo kakšno luštno presenečenje. O sebi radi povedo, da gredo vedno zadnji domov, ker preprosto ne znajo nehati igrati.

Kitrarist Boris, ki se je oglasil v našem studiu v imenu vseh članov ansambla, nam je zaupal, da imajo fantje tudi za vnaprej veliko načrtov. Počasi se že spogledujejo s svojo prvo zgoščenko, zagotovo pa bodo še letos nase opozorili tudi na katerem od slovenskih narodnozabavnih festivalov. Z veseljem jih bomo spremljali preko naših valov; vse, ki ste oddajo z njimi zamudili, pa vabimo k poslušanju v spodnji priponki.

Galerija slik