februar 21, 2016

Nedeljski meh tokrat obiskali Klateži

V našem tokratnem nedeljskem druženju smo raztegnili meh v družbi Ansambla Klateži iz Nove Cerkve. Gre za 4-člansko fantovsko zasedbo,  v imenu vseh pa sta ob naš mikrofon sedla Jure Sentočnik in Gregor Stolec.

V studiu sta nas obiskala Gregor in Jure iz Ansambla Klateži.

Klateži so glasbena zasedba, ki sicer deluje že od leta 2010. Poleg Jureta in Gregorja jo sestavljata še Nejc Cehner in Andraž Kerner, fantje pa so – kot se pohvalijo – prijatelji od otroštva. Na vprašanje zakaj ravno narodnozabavna glasba sta naša tokratna gosta soglasno odgovorila, da »jim je domača, jo spoštujejo in tudi najbolj začutijo«.  Kar je vsekakor slišati tudi iz njihovih viž. Z igrivostjo in mladostno energijo ustvarjajo svoje nove narodnozabavne viže, seveda pa prepevajo in igrajo tudi druge glasbene zvrsti. Njihove nove viže nastajajo v sodelovanju s priznanimi slovenskimi avtorji, se pa tudi že nekoliko preizkušajo s svojimi avtorskimi melodijami (do zdaj sta takšni dve, avtor je Gregor Stolec).  

V preteklih letih so se uspešno preizkusili na kar nekaj slovenskih festivalih domače glasbe, leto 2016 pa so začeli z velikimi (in tudi zelo uspešnimi) koraki. Sredi januarja je izšla njihova prva zgoščenka, ki so jo naslovili po poskočni viži Punca, pojdi z mano. Le nekaj dni za tem pa so v domači Novi Cerkvi pripravili še svoj prvi samostojni koncert, ki je bil popolnoma razprodan. Fantje so ob zelo dobrem odzivu na oboje dobili nov glasbeni zagon in obljubljajo, da bodo odlično začeto leto izkoristili v celoti. Zasebno si želijo čim hitreje diplomirati, sicer pa imajo za letos v načrtih sodelovanje na kakšnem festivalu, snemanje videospotov, skoraj zagotovo pa nas bodo ob letu osorej povabili na njihov drugi koncert. Seveda bomo njihovo glasbeno pot z veseljem spremljali, vas pa vabimo k poslušanju posnetka njihovega prvega obiska na Štajerskem valu.

Galerija slik

Datoteke

KLATEŽI - 1 DEL

KLATEŽI - 2 DEL