maj 8, 2017

S skupino Zaka pa ne smo skočili v mesec ljubezni

Skupina Zaka pa ne je na slovenski glasbeni sceni že 15 let. Nase zelo uspešno opozarjajo z nekoliko drugačnimi, za odtenek bolj odštekanimi skladbami, med katerimi vsekako nosi prav posebno mesto njihova zadnja. »Malo nora sva« so zapeli na festivalu Slovenska polka in valček in navdušili poslušalce. V studiu smo tudi o tem norem navdušenju poklepetali z njihovim Dragom Jambrekom.

Ob mikrofon Štajerskega vala je tokrat sedel kitarist in pevec Drago Jambrek.

Skupina Zaka pa ne s svojo drugačnostjo, odštekanostjo v ritmih in besedilih že 15 let odlično dopolnjuje slovensko glasbeno sceno. Že pred leti so si upali biti malo drugačni, na kar namiguje že njihovo ime. Kot nam je povedal Drago, so le tega izbrali prav po spontano in po naključju ... in ravno ti dve besedi večkrat še danes spremljata njihovo glasbeno pot. Njihov glasbeni spored je raznovrsten; ravno takšno pa je tudi njihovo občinstvo, saj zanje niso vedno zmagovalne le domače viže, ampak se radi poskusijo tudi v zabavnejših ritmih. V svoj program radi vključujejo humor; posrečene, malce drugačne pa so tudi teme njihovih skladb.

Če so pred nekaj leti zbujali pozornost s svojo zgoščenko, ki je nosila ime Na roke, nam Drago zagotavlja, da bo tudi naslednja – o kateri zdaj že pridno razmišljajo – čisto v njihovem stilu. Sicer pa se v skupini dobro zavedajo, da je za uspešno delovanje zasedbe še kako pomembno prijateljstvo med člani:  »Brez pravega prijateljstva ne bi bilo glasbe in čez deset let se morda vsi skupaj srečamo na dopustu kje v toplih krajih.« Če ste oddajo z zasedbo Zaka pa ne zamudili, ali bi jo želeli slišati ponovno, vas posnetek čaka v priponki spodaj. Skupini Zaka pa ne želimo uspešno ustvarjanje še naprej ... in zagotovo kmalu na srečanje!

Galerija slik