junij 22, 2016

Zvita feltna z nami v Nedeljskem mehu

Preteklo nedeljo smo gostili na valovih Štajerskega vala zelo zanimive goste ... Iz glasbene skupine Zvita feltna se nam je v studiu pridružil Blaž Gec. Predstavili smo njihovo razgibano glasbeno pot in v pesmi povabili tudi na Kras, od koder skupina prihaja.

Iz Zvite feltne nas je obiskal harmonikar, klaviaturist in vokalist Blaž Gec.

Glasneba skupina, ki si je (bojda bolj po naključju kot kako drugače) nadela ime Zvita feltna, prihaja iz Dutovelj na Krasu. Glasba jih povezuje že od leta 2006, vendar pa se je od takrat pri njih zamenjalo že kar veliko članov. Na začetku so se srečevali bolj za zabavo, zadnja leta pa so svoje glasbeno poslanstvo vzeli malce resneje in nanizali že kar nekaj avtorskih melodij.  Skupino sestavljajo harmonikar Blaž Gec, kitarist Žan Janežič, basist Theo Čebron in pevec Matic Leban. Preigravanje viž iz narodnozabavne zakladnice jim je dalo osnovo za nastanek lastnih melodij, vendar pa nikor ne moremo reči, da so tipičen domač ansambel. Z veseljem se namreč lotijo tudi kakšnih drugih instrumentov in ritmov; radi zaigrajo katero od dalmatinskih uspešnic, a tudi stari dobri rock 'n' roll.  Njihove pesmi so razigrane, navihane ... zven pa mladostniško vihrav in kar vabi, da se jim pridružimo na plesu. Ja, lahko bi rekli, da se jim primorski temperament ter dežela terana in pršuta poznata tudi v njihovih melodijah.

Zvita feltna z veseljem zapoje in zaigra na raznih dogodkih, tako na javnih prireditvah kot seveda tudi na zasebnih praznovanjih. Kot nam je zatrdil Blaž, igrajo glasbo za čisto vse generacije, zato je z njimi »dobra šagra« zagotovljena. V jeseni sicer fante iz skupine čaka kar nekaj dela. Počasi že razmišljajo o svoji prvi zgoščenki, ki bi jo radi poslušalcem  predstavili na promocijskem koncertu ... pa tudi novih, svežih idej glede glasbe jim nikakor ne manjka. Tudi zato pričakujemo, da bomo o njih prav kmalu spet izvedeli kaj novega in jih morda tudi slišali zapeti in zaigrati v naših krajih. Vabljeni k poslušanju pripete oddaje.

Posnetek:

Galerija slik