november 4, 2016

Zvita feltna izdali svojo prvo zgoščenko

Skupino Zvita feltna smo letos v Nedeljskem mehu že gostili. Toda fantom se ob 10-letnici delovanja dogaja toliko, da smo z njimi z veseljem poklepetali še enkrat; tokrat že po njihovem jubilejnem koncertu ob 10-letnici, sočasno s katerim je izšla tudi njihova prva zgoščenka. V studiu se nam je pridružil Blaž Gec.

V studiu nas je tudi tokrat obiskal Blaž Gec.

Spomnimo, da glasbena skupina  Zvita feltna prihaja iz Dutovelj na Krasu.  Glasba jih povezuje že od leta 2006, vendar pa se je od takrat pri njih zamenjalo že kar veliko članov. Na začetku so se srečevali bolj za zabavo, zadnja leta pa so svoje glasbeno poslanstvo vzeli malce resneje in nanizali že kar nekaj avtorskih melodij.  Skupino sestavljajo harmonikar Blaž Gec, kitarist Žan Janežič, basist Theo Čebron in pevec Matic Leban. Preigravanje viž iz narodnozabavne zakladnice jim je dalo osnovo za nastanek lastnih melodij, vendar pa nikakor ne moremo reči, da so tipičen domač ansambel. Z veseljem se namreč lotijo tudi kakšnih drugih instrumentov in ritmov; radi zaigrajo tudi kakšno dalmatinsko uspešnico, a tudi stari dobri rock 'n' roll.  Njihove pesmi so razigrane, navihane ... njihov zven pa mladostniško vihrav in kar vabi, da se jim pridružimo na kakšnem plesu. Ja, lahko bi rekli, da se jim primorski temperament ter dežela terana in pršuta poznata tudi v njihovih melodijah.

Zvita feltna z veseljem zapoje in zaigra na raznih dogodkih, Blaž pa nam je povedal, da  igrajo glasbo za čisto vse generacije ... in, da se na njihovih igranjih predvsem pleše. Kot rečeno, je za njimi pestra jesen, pred njimi pa veliko, veliko novih idej in želja, ki jih želijo uresničiti v naslednjem letu. Naj le bo tako ... vas pa vabimo k  poslušanju pripete oddaje z njimi.

Galerija slik