julij 8, 2020

Nekateri domovi starejših so znova prepovedali obiske

Zaradi slabšanja epidemiološke situacije v Sloveniji v številnih domovih starejših znova prepovedujejo obiske. Starejši so najbolj ranljiva skupina, večina umrlih med epidemijo je bila prav iz domov starejših. Kje v naših krajih so že zaprli vrata?

Obiski v šentjurskem domu starejših so res znova prepovedani, a stanovalci so veseli, da so lahko zunaj, na svežem zraku, kar med strogo karanteno v minulih mesecih ni bilo mogoče. Vseeno upajo, da virus kmalu premagamo. (Foto: FB Dom starejših Šentjur)

Čeprav država ni dala navodila, da je treba domove starejših znova zapreti za obiskovalce, so se v nekaterih odločili tako. Obiske so tako prepovedali v Domu starejših Laško, v Lambrehtovem domu v Slovenskih Konjicah, v Domu Nine Pokorn Grmovje v Žalcu in v Domu Jožeta Potrča, v obeh svojih enotah, tako v Poljčanah kot Slovenski Bistrici. Od nedelje so obiski prepovedani tudi v Domu starejših Šentjur, za kar so se odločili, ko je NIJZ minuli konec tedna potrdil novo okužbo z novim koronavirusom pri enem od občanov občine Šentjur. Direktorica doma Vesna Vodišek Razboršek pri tem pravi:

Je pa življenje v domu zdaj vseeno bolj sproščeno, kot je bilo med epidemijo:

V tistih domovih, kjer so obiski še naprej dovoljeni, so ti ob strogih varnostnih ukrepih. Pravila preverite na njihovih spletnih straneh. (AD)