maj 15, 2019

Nepričakovano darilo za celjsko porodnišnico

V celjski porodnišnici so bogatejši za nov ultrazvočni aparat, ki jim ga je v uporabo dopoldne še uradno predalo Humanitarno društvo Enostavno pomagam. Nabavilo je tudi več sto kosov oblačil za novorojenčke.

Predsednik HD Enostavno pomagam Milan Ninić (na sredini) v družbi predstojnika Ginekološko-porodniškega oddelka Jakoba Korena (levo) in strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Franca Vindišarja (desno). (Foto: Radio Štajerski val)

Za lažje in bolj varno delo
Humanitarno društvo Enostavno pomagam je lani ustanovilo sklad za nakup potrebnih specialnih sredstev za porodnišnico Splošne bolnišnice Celje, v katerem je s pomočjo številnih donatorjev zbralo 28.250 evrov. Denar je namenilo za nakup novega ultrazvoka, s katerim bodo novorojenčkom omogočili varnejši in prijetnejši prihod na svet. Predsednik društva Milan Ninić je povedal:

V društvu so želeli porodnišnici pomagati tudi, da ostane sodobna zdravstvena ustanova. K temu bo, po mnenju strokovnega direktorja Splošne bolnišnice Celje Franca Vindišarja, naprava zagotovo prispevala:




Aparat je društvo celjski porodnišnici dostavilo že v začetku leta, v uporabi je od januarja. Ni pa to edino darilo društva celjski porodnišnici. Z denarjem, ki je ostal pri nakupu ultrazvočne naprave, so kupili tudi več kot 900 kosov oblačil za novorojenčke. (NS)