december 4, 2018

Nevarnosti v Steklarni Rogaška ni več

V Steklarni Rogaški je dopoldne prišlo do nesreče z nevarnimi snovmi. Celotno območje steklarne so evakuirali. Stvari so zdaj pod nadzorom, nevarnosti ni več. Na terenu smo bili tudi mi. 

Nevarnosti ni več. (Foto: PGD Steklarna Rogaška)

Poročali smo, da je v Steklarni Rogaška dopoldne prišlo so nesreče z nevarnimi jedkimi snovmi. Stekla je obsežna intervencija, ki so jo vodili celjski poklicni gasilci. Stvari so zdaj pod nadzorom, nevarost pa je mimo. Podrobnosti o dogodku, je pred slabo uro novinarjem predstavila predstavnica Steklarne Rogaška Ksenija Čuješ:

Gasilcem PGD Steklarna Rogaška in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Rogaška Slatina so torej na pomoč priskočili gasilci Poklicne gasilske enote Celje, ki so vodili intervencijo. O njenem poteku, vodja Boris Žnidarko:



Obstajala je namreč možnost, da bi nastal jedek oblak, ki bi lahko predstavljal nevarnost. Skupaj so v steklarni evakuirali okoli 350 delavcev, nekaj se jih je na delovna mesta že vrnilo. Gasilci so še na terenu, intervencija pa naj bi bila končana v poznih popoldanskih urah. Iz Regijskega centra za obveščanje so medtem sporočili, da preklicujejo omejitev gibanja na prostem in zračenja prostorov, saj nevarnosti ni več. Prebivalce ožjega območja obrata so namreč sprva pozvali, da naj ostanejo v zaprtih prostorih, zaprejo okna, vrata in izklopijo zračenje. (NS)