maj 31, 2019

Nocoj slovesno ob prazniku občine Štore

V Štorah bodo nocoj počastili občinski praznik, ki ga sicer praznujejo na jutrišnjo soboto, 1. junija. Osrednja slovesnost v tamkajšnjem kulturnem domu bo priložnost za pregled opravljenega dela v zadnjem letu, pa tudi priložnost za podelilev občinskih priznanj.

Občina Štore praznik praznuje 1. junija, v spomin na ta dan leta 1836, ko je Ignacij Novak kupil fevdne pravice za odprtje rudnika Laška vas – Pečovje. Ta rudnik je bil kasneje temeljnega pomena za razvoj železarstva in kraja. (Foto: Radio Štajerski val)

Županovo priznanje, srebrni grb in štirje bronasti grbi
Občina Štore občinski praznik praznuje 1. junija. V spomin na 1. junij leta 1836, ko je Ignacij Novak kupil fevdne pravice za odprtje rudnika Laška vas – Pečovje. Ta rudnik je bil poleg Bojanskega potoka in južne železnice temeljnega pomena za razvoj železarstva in kasnejšega razvoja Štor. Občinski praznik bodo Štorčani počastili nocoj, z osrednjo slovesnostjo v tamkajšnjem kulturnem domu. Praznovanje bo priložnost za pregled opravljenega dela od lanskega do letošnjega praznika. Župan Miran Jurkošek:

V Štorah bodo nocojšnji večer izkoristili tudi za poklon zaslužnim občanom in organizacijam, ki s svojim delom in prizadevanji prispevajo k razvoju lokalne skupnosti. Izročili jim bodo občinska priznanja, grbe občine Štore. Zlatega štorskega grba letos ne bodo podelili, bodo pa podelili en srebrni grb in štiri bronaste ter posebno županovo priznanje. O nagrajencih župan Jurkošek pravi:

Osrednja prireditev ob prazniku občine Štore bo nocoj ob 18. uri v Kulturnem domu Štore. (NS)