julij 15, 2017

Nocoj vabijo pravljične Kresničke in glasbene Poletnice

V Slovenskih Konjicah bodo poletni utrip popestrile Kresničke in Poletnice. Kresničke bodo najmlajšim prišepetavale pravljice, Poletnice pa v mesto prinašajo kakovostne koncerte za glasbene sladokusce. Tri poletne sobote. Prvič že nocoj.

Park pri konjiškem domu kulture je že nared za prihod prvega pravljičnega junaka Zmajčka Potacajčka.

Prvi prihaja Zmajček Potacajček
Kresničke v organizaciji Konjižnice Sloveneks Konjice bodo pričarale pravljično vzdušje v parku pri konjiškem domu kulture. "Pravljičarka in pisateljica Maja Furman in Zmajček Potacajček obljubljata zabavno druženje. Pa tudi nagrade bosta delila," napoveduje Jerneja Ristič Levart in dodaja, da bodo Kresničke v park znova priletele zadnjo julijsko in drugo avgustovsko soboto. "Gostili bomo tudi Ireno Cerar, urednico revije National Geographic Junior, sicer pripovedovalko ljudskih praviljic, in Bredo Podbrežnik Vukmir, ki je v soavtorstvu izdala knjige s področja folklornega slovstva," še pravi Ristič Levartova. Med drugim boste lahko slišali pravljice, ki jih je pred več kot 100 leti zapisal Gašper Križnik, eden najpomembnejših zapisovalcev ljudskih pravljic in pripovedk na Slovenskem.

Kako bo zvenele sobotne Poletnice?
Poletnice, zamisel zanje se je porodila v konjiškem Centru za kulturne prireditve, se bodo zvrstile v čudovitem ambientu konjiškega starega trga. Nocoj bodo nastopili Trije mušketirji & Ona. To je zasedba vrhunskih glasbenikov kot so Tomaž Plesec (vokal, električna kitara), Miha Renčelj (vokal, akustična kitara) in na cajonu (škatlonu) Luka Kuhar. Ona je odlična pevka Anja Perčič. V okviru hudomušnega projekta Trije mušketirji člani po svojem okusu poustvarjajo tuje in domače glasbene hite skozi obdobje od pop-rocka v 50. letih prejšnjega stoletja do najnovejših pop-rock uspešnic. Zadnjo julijsko soboto prihaja Kontrabant, ki neguje in združuje kakovostno akustično etno, folk, country ter druge zvrsti glasbe v slovenskem, madžarskem, srbohrvaškem, romskem, židovskem, angleškem jeziku. Kontrabant je pustil pečat v slovenskem prostoru s številnimi albumi in uspešnicami. Zadnja letošnja Poletnica bo drugo avgustovsko soboto, takrat bo igrala skupina Pogaraž. Prav tako izvrstne glasbenike je ljubezen do glasbe strnila v raznolik izbor »oldies goldies« popa, jazza, rocka in funka. Njihove repertoar obsega največje klasike popevk, pop – jazz standarde, do pop-rock-funk evergreenov. Tako Kresničke kot Poletnice so brezplačne. (BF)