september 3, 2020

Nogomet v Laškem tudi na umetni travi

V Hudi jami v Laškem so julija dobili novo nogometno igrišče z umetno travnato podlago. Včeraj so ga še uradno in slovesno odprli, ob tej priložnosti so Laščani odigrali prijateljsko tekmo z aktualni državni prvaki, nogometaši Celja.

Igrišča z umetno travo se je zelo razveselil tudi podmladek Nogometnega kluba Laško, ki je včeraj prav tako zaigral na odprtju. (Foto: Boris Vrabec)

Investicijo v izgradnjo nogometnega igrišča z umetno travnato podlago in LED razsvetljavo v skupni vrednosti skoraj 600.000 evrov so zaključili konec julija. Uredili so tudi drenažo igrišča in staro ograjo nadomestili z novo, 8 metrov visoko. Občini Laško so pri projektu finančno pomagali Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Fundacija za šport Republike Slovenije ter Nogometna Zveza Slovenije. Skupaj so prispevali dobrih 200.000 evrov.

Tudi nogometaši Celja so iz sosednje občine prišli odigrat tekmo. (Foto: Boris Vrabec)

Župan občine Laško Franc Zdolšek je na včerajšnji slovesnosti povedal, da je izgradnja nogometnega igrišča predstavljala velik projekt z nemalo preprekami, vključno z epidemijo koronavirusa, ki pa so jih navsezadnje uspešno prebrodili. "Vesel sem, da imamo v Laškem športni objekt, kjer bodo lahko otroci, mladostniki preživljali prosti čas in se kalili v dobre nogometaše," je še dodal.

Na novo igrišče so včeraj najprej stopile vse mlajše selekcije Nogometnega kluba Laško, vrhunec večera pa je bila prijateljska tekma domače članske ekipe z državnimi prvaki, Celjani. (EP)