oktober 3, 2016

Nov poskus iskanja direktorja šmarskega zdravstvenega doma

Na zadnjem razpisu za izbor direktorja Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah se je precej zapletalo. Ta javni zavod ima tako od februarja vršilko dolžnosti direktorja. Svet zavoda je zdaj objavil nov razpis.

Se bo Irena Nunčič znova prijavila na razpis? In koliko protikandidatov bo imela? Znano bo po zaključku razpisa.

Rdeča luč šmarskega občinskega sveta
Javni zavod Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah že dva mandata vodi Irena Nunčič, ki pa je od februarja vršilka dolžnosti direktorice. Na zadnjem razpisu namreč ni dobila soglasja za nov, tretji mandat. Med šestimi občinami šmarske upravne enote je ni podprl šmarski občinski svet. Kateri so bili glavni očitki na marčevski seji in kako tesno je bilo glasovanje, preverite TUKAJ.

Prijave do sredine meseca
Nunčičevo so februarja za vršilko dolžnosti imenovali za največ eno leto. Čeprav je do izteka še nekaj mesecev, je Svet javnega zavoda Zdravstveni dom Šmarje pri Jelšah pred dnevi že objavil nov javni razpis za direktorja. Mandat bodo izbranemu kandidatu ali kandidatku podelili za štiri leta. Razpis določa, da morajo zainteresirani prijave oddati najkasneje do 15. novembra. Svet zavoda bo vloge pregledal in izbral najprimernejšega kandidata. Zatem mu bo moralo soglasje dati še vseh šest občin soustanoviteljic zdravstvenega doma. (AD)