april 25, 2016

Nova avtocisterna za gasilce s Svetega Štefana

Prostovoljno gasilsko društvo Sveti Štefan ima novo gasilsko vozilo s cisterno. Pridobitev bo še kako dobrodošla, saj je bila dosedanja avtocisterna stara že več kot 30 let.

Za gasilce s Svetega Štefana je bila sobota pomemben dan, saj so pozdravili novo, težko pričakovano avtocisterno. (Foto: Občina Šmarje pri Jelšah)

Pomagali občina, krajani in donatorji
Društvo, ki šteje nekaj manj kot 140 članov, je kupilo vozilo s cisterno, AC 16-50. Z vso potrebno opremo in nadgradnjo je stala okoli 160 tisoč evrov. Gasilci zalogaja ne bi zmogli brez pomoči občine. Občina Šmarje pri Jelšah je tako že lani zagotovila 50 tisoč evrov za nakup podvozja, v letošnjem proračunu je namenila še 60 tisočakov. Preostanek potrebnega denarja je društvo zbralo z donatorji in s prispevki krajanov. "Občini bi se resnično zahvalil za posluh in za pomoč, prav tako pa krajanom, ki so nam izkazali res veliko podporo. Krajani so nam pokazali, da smo gasilci še kako pomembni v kraju. Vedo, da se lahko vedno obrnejo na nas, zato so nam tudi zdaj oni neverjetno pomagali," pravi predsednik PGD Sveti Štefan Boris Čavš. Zakaj bo novo vozilo še kako pomembno, mu prisluhnite v spodnjem posnetku. Avtocisterna je sicer že v gasilski garaži, uradno pa jo bodo prevzeli prihodnje leto, ko bodo proslavili 80 let gasilstva v kraju. Do takrat bodo tudi povečali garažo. (AD)

Galerija slik

Datoteke

Boris Čavš o pomenu nove avtocisterne