marec 27, 2020

Nova žrtev v Šmarju, prva okužba tudi v Konjicah

Številka potrjenih okužb se je v Sloveniji povzpela na 638. Umrlo je že 9 ljudi, danes znova eden iz šmarskega doma upokojencev. Ob tem so okužbo potrdili pri zdravnici v šmarskem zdravstvenem domu, prvi primer pa so potrdili tudi v občini Slovenske Konjice.

Prvo potrjeno okužbo s COVID-19 so danes zabeležili tudi v občini Slovenske Konjice. (Foto: FB Slovenske Konjice)

Okuženih že 40 stanovalcev
V Sloveniji je umrlo 9 oseb, okuženih s koronavirusom. Tri med njimi so iz Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Iz šmarske občine sporočajo, da je zdaj v domu okužba potrjena že pri 40 stanovalcih in sedmih zaposlenih. Iz celjske bolnišnice pa so sporočili, da pri njih trenutno zdravijo 12 pacientov s koronavirusom, od tega sta na 2 na respiratorju v intenzivni enoti.

Pozitivna tudi zdravnica iz ZD Šmarje
V Savinjski regiji je ob tem okužba potrjena pri 117 osebah. V občini Šmarje pri Jelšah se je številka povzpela na 69, pri čemer so prvo okužbo potrdili tudi pri eni od zdravnic v šmarskem zdravstvenem domu. Je doma v izolaciji, počutila naj bi se dobro, zdravstveni dom ostaja odprt. V Rogaški Slatini se je število okuženih povzpelo na 21. V Celju ostaja 10 okuženih, v Šentjurju je eden več kot včeraj, zdaj so potrjene 4 okužbe. V Bistrici ob Sotli, ki je sicer v posavski regiji, ostajajo trije uradno okuženi, v Žalcu sta 2. Po ena okužba je še vedno v občinah Vitanje, Vojnik, Šoštanj, Podčetrtek, Nazarje, Mozirje, Kozje in Dobrna. Na seznamu pa je znašla nova občina, Slovenske Konjice. Tam so potrdili 1 primer okužbe. "Občanke in občane pozivamo k doslednemu spoštovanju navodil in priporočil ter ukrepov pristojnih služb," so ob tem pozvali na občini Slovenske Konjice. 

V podravski regiji je skupaj 58 okužb, od tega 17 v občini Maribor, 9 v Slovenski Bistrici in 2 na Ptuju.