avgust 6, 2020

Nove medalje za vina iz Hiše vin Emino

Hiša vin Emino je na nedavnem največjem slovenskem vinskem ocenjevanju Vino Slovenija za svoja vina ter penino prejela tri zlate in dve srebrni medalji. Nagrajena vina, ob vseh ostalih, že ponujajo v svoji prenovljeni Hiši vin Emino v Imenem.

V Hiši vin Emino z novimi medaljami nadaljujejo zgodbo grajenja kakovosti njihove vinske ponudbe. (Foto: Hiša vin Emino)

Priznanja rezultat vgajanj v kadre in opremo
Hiša vin Emino vsakoletno kakovost svojih vin potrjuje na domačih in tujih ocenjevanjih. Poleg vedno izjemno pomembnih priznanj z največjega svetovnega ocenjevanja vin Decanter in ameriškega Great American Wine Competition zagotovo največ štejejo medalje z največjega slovenskega ocenjevanja Vino Slovenija, kjer so prejeli tri zlate in dve srebrni medalji. Ocenjevalci so v Gornji Radgoni z zlatom nagradili njihovo novo penino Viljem, ki predstavlja vrh ponudbe. Ob tem sta zlata še rumeni muškat in chardonnay Emino, srebrno medaljo sta prejeli modra frankinja in sauvignon Emino, razlaga vodja prodaje v Hiši vin Emino Matija Jagrič in dodaja, da so osvojene medalje rezultat dolgoletnih vlaganj v izobraževanje in sodobno tehnologijo: 

Letošnje ocenjevanje je po navedbah Jagriča še posebej pomembno, saj goste sprejemajo v prenovljeni in razširjeni Hiši vin Emino. Tako jim, ob vseh nagrajenih vinih iz prejšnjih let, predstavijo tudi njihova nova vina letnika 2019.

 V novi kleti so v zbirko z nagradami dodali še tri zlate in dve srebrni medalji. (Foto: Hiša vin Emino)

Zlato za novo penino Viljem Eminent
Pomembno priznanje pomeni zlata medalja za njihovo novo penino Viljem Eminent, ki so jo predstavili ob nedavni otvoritvi prenovljene Hiše vin Emino, z zadovoljstvom razlaga Jagrič.

Penino Viljem v Hiši vin Emino ponujajo šele dober mesec dni, trenutno je na prodaj le v imenski kleti, odzivi kupcev pa so izjemni.

 Nova penina Viljem je letos po skoraj štirih letih zorenja pripravljena za še tako zahtevne ljubljitelje vin. (Foto: Radio Štajerski val) 

Zlato tudi za chardonnay in rumeni muškat 
Ocenjevalci v Gornji Radgoni so z zlatima medaljama nagradili še njihovi vini chardonnay in rumeni muškat iz linije Emino, s ponosom razlaga Jagrič:

Srebrni medalji so osvojili z modro frankinjo 2018 in sauvignonom 2019, prav tako iz njihove linije Emino. Medalje bodo zagotovo priložnost za še večjo prepoznavnost in boljše trženje vin iz Šmarsko-virštanjskega okoliša, razlaga Jagrič in dodaja, da so vsa nagrajena vina, ob vseh ostalih, že na voljo v njihovi prenovljeni Hiši vin Emino v Imenem. (SP)

PODOBNE VSEBINE:
Hiša vin Emino v večjih in sodobnejših prostorih