Nove naložbe v Podčetrtku

29.10.2015

Direktor podjetja Anteh Andrej Leskovšek in župan Peter Misja ob podpisu pogodbe za gradnjo kanalizacije.

V občini Podčetrtek se bodo v teh dneh lotili izgradnje fekalne kanalizacije Sveta Ema in kolesarske steze v Pristavi pri Mestinju. Okoli 250 tisoč evrov vredni naložbi, ki ju bo financirala občina, bosta končani do prihodnje pomladi.

Kanalizacija Sveta Ema
Občina Podčetrtek in podjetje Anteh iz Imenega sta podpisala pogodbo za izgradnjo kanalizacijskega sistema Sveta Ema. Izvajalec bo zgradil tri kilometre fekalne kanalizacije v naseljih Sodna vas, Marča vas in Sveta Ema. Dela bo začel v tem letu in jih končal do maja prihodnje leto. Naložbo, vredno dobrih 200 tisoč evrov, bo plačala občina. Še vedno pa ostaja neznanka, ali bo Sveta Ema dobila ločeno čistilno napravo ali pa bodo nov kanalizacijski sistem priključili na čistilno napravo v Podčetrtku.

Kolesarska povezava s šmarsko občino
Ta teden je občina podpisala še pogodbo za izgradnjo kolesarske steze v Pristavi pri Mestinju, s katero bo občina Podčetrtek kolesarsko dokončno povezana z občino Šmarje pri Jelšah. 750 metrov dolg odsek bo gradilo podjetje HPG iz Brežic. Dela bodo stala 40 tisoč evrov in jih bo prav tako plačala podčetrteška občina. Po novi stezi naj bi se prvi kolesarji popeljali spomladi prihodnje leto. (SP)
Štajerski val v sliki