september 15, 2018

Nove priložnosti za mlade podjetnike v Rogaški

Mladi podjetniki bodo v Rogaški Slatini dobili nove možnosti za razvoj podjetja. Priložnost bodo lahko poiskali v Poslovnem centru Vrelec. Prednost bodo sicer imeli podjetniki iz Obsotelja, Kozjanskega in drugih delov Savinjske regije, a tudi tistim od drugod gostoljubja ne bodo odrekli.

Novi center je stal dobra dva milijona evrov, denar sta prispevali občina in Ministrstvo za gospodarstvo. (Foto: Štajerski val)

Širitev inkubatorja
Poslovni center, ki ga je občina zgradila na mestu nekdanjega Elektra Celje, bo deloval v okviru Mrežnega podjetniškega inkubatorja Vrelec, ki v Rogaški Slatini deluje že devet let. V njem lahko mladi podjetniki po nižji ceni najamejo poslovne prostore. »Rogaška je turistični center, temu primerne so seveda najemnine. Zato smo konkurenčni in dobro zasedeni,« pravi direktorica inkubatorja Branka Aralica in dodaja, da podjetnikom poleg prostorov nudijo svetovanja in izobraževanja. V devetih letih so po njenih besedah na začetku podjetniške poti pomagali 60 podjetjem. Trenutno imajo zapolnjene vse prostorske zmogljivosti, saj je pri njih inkubiranih 17 podjetij. »Inkubator je odskočna deska, ki nam pomaga, da se finančno okrepimo in nato normalno delujemo v tržnem gospodarstvu,« pravi Ervin Novak, ki je s svojim podjetjem začel prav v slatinskem inkubatorju. Ker je zanimanje podjetniških upov za vključitev v inkubator veliko, so novega centra zelo veseli.

Nov, sodobno zasnovan objekt Poslovnega centra Vrelec se lepo vklaplja v okolico.

Odskočna deska
Nov poslovni center bo podjetnikom na voljo od decembra. V njem bo na več kot 1.200 kvadratnih metrih 36 pisarniških enot, namenjenih 60 podjetnikom. »Želimo, da bi inkubiranci čimprej zapolnili tudi nov objekt, vendar nimamo ambicij, da se zapolni takoj po odprtju. Želimo namreč mladim izobraženim kadrom dati priložnost, da v nekoliko daljšem časovnem obdobju svojo poslovno žilico preizkusijo pod ugodnimi pogoji,« poudarja župan Branko Kidrič. Podjetnikom bodo ugodnosti enako kot v inkubatorju tudi v novem centru na voljo pet let. V centru bo sicer poudarek predvsem na novih vsebinah podjetništva, na primer na co-workingu in start-up podjetjih. Vendar Kidrič izpostavlja, da se bodo odzivali na povpraševanje in potrebe podjetnikov, ki bodo pri njih poiskali pomoč. (TMG)

Galerija slik