januar 3, 2018

Novi konjiški bazen 2019?

Predvidoma poleti 2019 bodo Konjičani lahko znova zaplavali v bazenu v domačem kraju. Minulo poletje so bili prikrajšani za to. Po številnih negodovanjih ob zaprtju več desetletij starega bazena in iskanju krivcev za to, da je postal objekt nevaren, je dozorela odločitev, da bo občina zgradila novi bazen.  

Poleti 2019 je v novem konjiškem bazenu pričakovati veliko tako nasmejanih obrazov. Boste med njimi tudi vi?

Gradnja razdeljena na dva dela
Ena bolj odmevnih novic minulega leta na Konjiškem se je nanašala na zaprtje 69 let starega bazena v Slovenskih Konjicah. Kljub negodovanju Konjičank in Konjičanov je občina vztrajala pri njegovem zaprtju, saj je postal nevaren. Zdaj je župan Miran Gorinšek napovedal, da bo povsem nov in sodoben bazen vrata odprl poleti 2019, stal bo približno 700 tisoč evrov. Občina je oziroma bo denar zagotovila v proračunih 2018 in 2019. "Najprej smo predvidevali, da bo potrebna le sanacija školjke bazena, tudi otroškega, prilagoditev strojnih inštalacij ter sistema za filtriranje. Pri izdelavi projektne naloge pa se je pokazalo, da to ne bo zadostovalo. Prenove bo potreben celoten bazenski kompleks; od strojnih instalacij do obnove garderob in sanitarij ter parkirišč do sistema za filtriranje, ki je najdražji del naložbe. Ocenjujemo, da nas bo to stalo okoli 700 tisoč evrov. Natančnejši znesek novogradnje bo znan po pridobitvi projektne dokumentacije oziroma po končanem postopku izbire izvajalca del. Vsekakor bo končna cena nižja od navedene po projektni nalogi, tako kažejo izkušnje. Tudi DDV ni neposreden strošek, ker ga bomo poračunavali," pojasnjuje Gorinšek. Letos je predvidena izdelava projektne dokumentacije, izvedba javnega naročila za izbiro izvajalca del, rušenje obstoječih bazenov ter gradnja nove bazenske školjke, kompenzacijskega in otroškega bazena ter delna izvedba strojnih inštalacij. Druga faza, ki vključuje zamenjavo filtrskega sistema, cevne instalacije ter ureditev zelenih površin, dostopov in parkirišč, bo končana v letu 2019. Takrat naj bi odprl vrata in po dveletnem premoru znova omogočil osvežitev domačinom in obiskovalcem od drugod.

Kakšen bo bazen?
Novi rekreativni bazen na Dobravi bo širok približno 17 metrov, dolg 50 metrov in globok do 3 metre. Ob njem bo montažna odskočna deska, ki bo nameščena na mestu sedanje skakalnice, v neposredni bližini bo še čofotalnik za najmlajše obiskovalce s temperaturo vode do 30 stopinj Celzija. (BF)