december 14, 2018

Novi konjiški podžupan je Primož Poklič

Novoizvoljeni konjiški župan Darko Ratajc je za podžupana imenoval Primoža Pokliča. 39-letni univerzitetni diplomirani pravnik, ki ima svojo odvetniško pisarno v Slovenskih Konjicah, z veseljem sprejema funkcijo podžupana. Opravljal jo bo odgovorno in zavzeto, poudarja.

Novi konjiški župan Darko Ratajc je podžupana Primoža Pokliča imenoval danes, v začetku tedna pa se je na ustanovni seji sestal novoizvoljeni občinski svet. (Foto: Občina Slovenske Konjice)

Poklič je novinec v lokalni politiki
Primož Poklič
doslej ni bil dejaven v lokalni politiki, letos pa se je odločil, da bo kandidiral za vstop v konjiški občinski svet na listi Socialnih demokratov. Uspelo mu je. "Politika me prej ni nikoli mikala. Toda kot občan nisem bil zadovoljen z razmerami v občini, želel sem si sprememb. Na bolje seveda. Zato sem kandidiral. Uspelo mi je pridobiti svetniški mandat in tako bom lahko sooblikoval razvoj lokalne skupnosti," je povedal Poklič za naš radio. Ponujeno funkcijo podžupana je sprejel, ker želi po svojih najboljših močeh pomagati novemu županu Darku Ratajcu. Ta je nasledil Mirana Gorinška, ki je v konjiški občini pred njim županoval 12 let. Podrobneje o izidu volitev v Slovenskih Konjicah preberite in prisluhnite TUKAJ. (BF)
 
Novi konjiški župan Darko Ratajc (desno) in njegov podžupan Primož Poklič (levo). (Foto: Občina Slovenske Konjice)