april 18, 2019

Novi prostori za mlade podjetnike

Inkubator Savinjske regije se je preselil na novo lokacijo. Zaenkrat še niso uredili vseh prostorov, z deli bodo nadaljevali še letos. Kljub temu se bo inkubator prihodnje leto širil še v Generator v središču mesta.

Glavna pridobitev nove lokacije je skupni prostor. (Foto: Štajerski val)

V Celju bodo mladi podjetniki svoje poslovne zamisli razvijali v novih prostorih. Iz stavbe na Gregorčičevi, kamor se bo zdaj širil celjski Zdravstveni dom, se je Inkubator Savinjske regije preselil na Mariborsko 7, ob Hotelu Celeia. Novi prostori so predvsem večji, pravi direktorica Inkubatorja Saša Lavrič:

Trenutno so uredili 500 kvadratnih metrov prostorov, še približno 700 jih je na voljo za nadaljnje širitve. 100.000 evrov za dosedanjo ureditev prostorov sta si razdelila Inkubator in celjska občina, ki je tudi lastnica stavbe.

Brez inkubatorja ne bi ostali v Celju
Inkubator z delavnicami, svetovanji, predavanji in ugodnimi prostori pomaga 30 podjetnikom. Vsa podjetja, ki so svojo pot začela v inkubatorju, so se na trgu obdržala. Nekatera so svojo dejavnost razširila tudi čez meje. Prve nadobudne podjetnike so leta 2015 sprejeli na Gregorčičevi, nasproti zdravstvenega doma in že takrat so vedeli, da tam ne bodo mogli ostati. Med prvimi inkubiranci je bila s podjetjem Homey tudi Sanja Zepan, ki tako strne pomen Inkubatorja:

Selitev v Generator bo
Poleg postopne širitve novih prostorov na Mariborski pa Inkubator že prihodnje leto čaka še ena selitev. Svojo dejavnost bodo prihodnjo pomlad razširili v celjski Generator, ki ga občina ureja na Lilekovi ulici.

Sicer pa je Inkubator Savinjske regije doslej pripravil več kot 70 delavnic in predavanj. Nekaj so jih namenili tudi gluhim in naglušnim podjetnikom ter podjetnikom invalidom. S podjetništvom pa so se pod njihovim okriljem srečevali tudi celjski srednješolci. (TMG)

Galerija slik