februar 21, 2018

Novo direktorico celjske bolnišnice podprla tudi ministrica

Zdaj je tudi uradno. Margareta Guček Zakošek je nova direktorica Splošne bolnišnice Celje. Potem ko je v začetku meseca dobila podporo sveta zavoda, je soglasje k njenemu imenovanju zdaj dala še ministrica za zdravje.

Margareta Gušek Zakošek (desno) je pričakovano dobila podporo ministrice Milojke Kolar Celarc. (Foto: Twitter)

Vest potrdili na Twitterju
Svet zavoda je Margareto Guček Zakošek izbral izmed štirih kandidatov, ki so se prijavili na razpis. Objavili so ga zatem, ko so z mesta direktorja novembra lani razrešili Marjana Ferjanca. V vmesnem obdobju je tretjo največjo bolnišnico v državi kot vršilec dolžnosti vodil zdravnik Dragan Kovačić. Guček Zakoškova je po imenovanju sveta zavoda potrebovala še potrditev ministrstva za zdravje, ki je včeraj na svojem Twitter profilu zapisalo: „Ministrica Kolar Celarc je dala soglasje k imenovanju Margarete Guček Zakošek za direktorico SB Celje v skladu s 14. členom interventnega zakona o sanaciji bolnišnic“.

Med cilji tudi nadomestna novogradnja bolnišnice
Nova direktorica Margareta Guček Zakošek je iz Šmartnega v Rožni dolini, je članica vladajoče SMC, nekdanja poslanka in nekdanja državna sekretarka na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo. Zdaj bo na čelu celjske bolnišnice. „Nadaljevati moramo nadomestno novogradnjo Splošne bolnišnice Celje, ker je to edini način, da zagotovimo normalno prostorsko delovanje. Drugi je razvoj določenih vseslovenskih centrov specialnosti oz. strok, ki so že danes zelo razvite, tretji zagotovitev uravnoteženega poslovanja in priprava sanacijskega načrta,“ je o poudarkih svojega programa povedala v začetku meseca in izpostavila še en cilj – gradnjo dobre organizacijske klime, ki bo po njenem osnova za dobro delovanje. (AD)

Povezani prispevki: 
NA ČELU CELJSKE BOLNIŠNICE MARGARETA GUČEK ZAKOŠEK 
NA ČELU CELJSKE BOLNIŠNICE NAMESTO FERJANCA KOVAČIĆ
MARJANA FERJANCA RAZREŠILI KOT DIREKTORJA CELJSKE BOLNIŠNICE
BO DIREKTOR CELJSKE BOLNIŠNICE OB STOLČEK?