marec 13, 2020

NOVO: osebno naročanje na testiranje ni mogoče, naroči vas osebni zdravnik!

V Splošni bolnišnici Celje so zaradi nove epidemiološke situacije danes spremenili način zdravstvene obravnave na Vstopni točki za odvzem in obravnavo oseb s sumom na COVID-19. Najprej je treba poklicati svojega osebnega zdravnika, ki vas bo, če bo potrebno, naročil na test.

Brise jemljejo v teh zabojnikih pred celjskim urgentnim centrom. (Foto: SB Celje)

»Vsi pacienti morajo v bodoče najprej vzpostaviti telefonski kontakt s svojim izbranim osebnim zdravnikom ali drugim zdravnikom v področnem zdravstvenem domu, (tudi v okviru dežurnih ambulant teh zdravstvenih domov), ki preveri potrebo po odvzemu brisa in osebno pokliče na vstopno točko, kjer dobi informacijo o terminu za odvzem. Ob klicu zdravnik v vstopno točko posreduje tudi kontaktno številko pacienta,« sporočajo iz celjske bolnišnice.

Osebno naročanje na odvzem brisa za testiranje na okužbo s koronavirusom od danes ne bo več možno!

V celjski bolnišnici dajejo tudi navodila vsem pacientom, ki bodo od danes naprej prejeli napotnico s stopnjo nujnosti 1 – NUJNO:

»Pacienti naj se zglasijo na vhodu št. 20 (vhod v Urgentni center Celje), kjer bodo dobili vsa navodila glede izvedbe zdravstvene storitve.«

O odpovedih nenujnih pregledov ne bodo obveščali po pošti
Za tiste, ki so naročeni na nenujne specialistične preglede in posege, pa: »Po včerajšnji razglasitvi epidemije, ko je minister za zdravje tudi javno razglasil, da so vsi nenujni posegi in specialistični pregledi v bolnišnicah odpovedani, smo se v Splošni bolnišnici Celje odločili, da vseh pacientov, ki bi v času epidemije imeli takšne preglede, po pošti o odpovedi ne bomo obveščali. S telefonskim klicem (če imamo telefonsko št. pacienta), sporočilom na elektronsko pošto (če imamo e-naslov pacienta) ali obvestilom po pošti pa bomo zdaj obveščali tiste paciente, ki bodo zdravstveno storitev v naslednjih dneh, kljub ukrepom, lahko opravili. Gre za paciente, ki so naročeni na zdravstvene storitve s stopnjo nujnosti nujno in zelo hitro, onkološke paciente, nosečnice, paciente, pri katerih je predvidena kontrola po predhodnem invazivnem posegu ali operaciji. Ti pacienti bodo prejeli navodila o terminu izvedbe,« pravijo v bolnišnici in dodajajo: »Za odpovedane zdravstvene storitve bodo pacienti nove termine dobili po pošti potem, ko se bo epidemiološka situacija uredila.«