december 12, 2018

Novo visoko priznanje za bistriške pevce

Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli je na tematskem regijskem koncertu Sozvočenja znova dokazal svojo vrhunskost, saj se je domov vrnil z dvema visokima nagradama.

MePZ Bistrica ob Sotli z zborovodkinjo Špelo Drašler je k številnim uspehom iz preteklih let dodal še uspeh z letošnjega regijskega zborovskega koncerta, kjer so osvojili drugo nagrado. (Foto: MePZ Bistrica ob Sotli)

Nagrada za perspektivno zasedbo in zborovodkinjo 
Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli je minuli konec tedna ob svetovnem dnevu zborovskega petja v Slovenski filharmoniji v Ljubljani prejel dve visoki priznanji. Osvojil ju je za nastop na 8. regijskem tematskem koncertu srednješolskih in odraslih pevskih zasedb »Sozvočenja«, ki povezuje zbore s Celjskega in Koroškega. Prejeli so drugo nagrado tekmovanja, to je nagrado za perspektivno zasedbo v višini 400 evrov, ki jim bo omogočila izvedbo intenzivnih vaj s priznanim dirigentom ali izpopolnjevanje v vokalni tehniki, zborovodkinja Špela Drašler pa je prejela posebno nagrado za zanimivo sestavo in obrazložitev sporeda. Na koncertu na odru kulturnega doma v Radljah, ki je bil 17. novembra, se je sicer predstavilo sedem zborov, kot šesti je zapel Mešani pevski zbor Bistrica ob Sotli. Svoj nastop so naslovili »Vonj po Istri«, v njem pa predstavili sedem istrskih ljudskih pesmi, s posebnim poudarkom na priredbah sodobnih slovenskih skladateljev.

Priznanji plod trdega dela
Petindvajset pevk in pevcev iz Bistrice ob Sotli z zborovodkinjo Špelo Drašler je tako še enkrat več dokazalo, da vsakotedenski trud na vajah ter številni nastopi ter gostovanja niso zaman. "Na odru Slovenske Filharmonije sem stala že večkrat, saj smo z APZ Maribor tam izvedli že kar nekaj nastopov, projektov oz. koncertov. Stati na odru kot zborovodkinja MePZ Bistrica ob Sotli in prejeti kar dve nagradi, eno za zbor in eno zase, pa je povsem nekaj drugačnega. Kljub temu, da smo bile na podelitvi le tri, se je iz dvorane zaslišal ogromen aplavz, ko so me povabili na oder in tudi vriskanje, kar pomeni, da imamo navijače po vsej Sloveniji. Hvala vsem pevcev za redno prihajanje na vaje in za zaupanje. Sedaj pa novim zmagam naproti," po prejemu nagrad ni skrivala zadovoljstva zborovodkinja Špela Drašler. (SP)

 

Galerija slik