januar 22, 2018

Novorojenček preživel, mati bo ovadena

Novorojenčka, ki so ga v soboto našli v sanitarijah Centra za varno vožnjo na Vranskem, je rodila in tam pustila mlajša ženska, ki se je udeležila tečaja varne vožnje. Deček ni v življenjski nevarnosti, njegovo mater pa bodo kazensko ovadili zaradi poskusa detomora.

Primer detomora so na Policijski upravi Celje nazadnje obravnavali leta 2010, pred tem pa dva primera leta 2000. (Foto: Štajerski val)

Srečen konec zaradi hitrega odziva
Kot je na današnji novinarski konferenci pojasnil vodja celjskih kriminalistov Milan Vogrinec, je ženska, doma z območja Policijske uprave Celje, v center prišla na tečaj varne vožnje. Ker je bila po ocenah zaposlenih v slabšem psihofizičnem stanju, so ji predlagali, da pride drugič. A je vztrajala, da bo tečaj opravljala. Med usposabljanjem je nato odšla v toaletne prostore, kjer je rodila, otroka pa pustila tam. Takoj po porodu sta se s partnerjem odpeljala. Zaposleni v centru so takoj opazili nenavadno obnašanje ženske, zato so odšli v toaletne prostore, kjer so našli otroka. Inštruktor varne vožnje mu je do prihoda reševalcev nudil prvo pomoč, nato so novorojenega dečka odpeljali v celjsko bolnišnico, od tam pa s helikopterjem v ljubljanski klinični center. Njegovo stanje je po zadnjih podatkih stabilno in ni v življenjski nevarnosti. Kriminalist Vogrinec je pohvalil hiter odziv in prisebnost zaposlenih v Centru varne vožnje na Vranskem, kar je prispevalo k srečnemu koncu. Na Policijski upravi Celje so primere detomorov nazadnje obravnavali leta 2010 in 2000, a so se žal vsi končali tragično.

Kaj sledi?
Mater otroka in njenega partnerja so policisti kmalu po dogodku izsledili in jima odvzeli prostost. Žensko so zaradi stanja po porodu hospitalizirali v celjski bolnišnici, od koder so jo včeraj odpustili. Oba s parterjem sta trenutno na prostosti, po končani preiskavi pa bodo zoper oba ukrepali. Žensko čaka kazenska ovadba zaradi poskusa detomora. O dečkovi usodi bo sicer odločal pristojni center za socialno delo. V spodnjem posnetku o tragičnem dogodku prisluhnite izjavi vodje celjskih kriminalistov Milanu Vogrincu. (NS)

Datoteke

Izjava vodje celjskih kriminalistov Milana Vogrinca