april 23, 2018

O sobivanju za starejše odslej tudi v Celju

V Večgeneracijskem centru Socio v Celju je vrata odprla info točka projekta Sobivamo. Starejšim bo na enem mestu ponujala informacije o možnostih sobivanja, zagotavljanja bolj prijaznega bivalnega okolja ali vzpostavljanja sobivalnih skupnosti.

Info točko Sobivamo v Celju je v družbi direktorice Večgeneracijskega centra Socio Suzi Kvas odprla ministrica za okolje in prostor Irena Majcen. (Foto: Radio Štajerski val)

Starost ne sme biti osamljena
Družba se stara in to prinaša vedno večje izzive. Ne le za starejše, pač pa tudi za lokalne skupnosti in državo samo. V starosti številni sami ne zmorejo več stroškov ali pa potrebujejo zgolj družbo, ker so osamljeni. Pred nekaj časa je v Sloveniji zaživel projekt Sobivamo. Deluje pod okriljem Ministrstva za okolje in prostor, v sodelovanju z državnim stanovanjskim skladom in lokalnimi skupnostmi. Njegov ključni namen je poiskati možnosti za izboljšanje bivanjske kulture starejših in rešitve za problematiko bivanja starejše populacije. Po Sloveniji v okviru projekta vrata odpirajo info točke, v Celju so jo odprli konec minulega tedna. Na voljo je v prostorih Večgeneracijskega centra Socio na Gosposki ulici. Pomoč in odgovore na vprašanja starejšim bodo nudile svetovalke centra Socio, štirikrat na leto pa bodo za nasvete na voljo tudi svetovalci z ministrstva. Prisluhnili bodo starejšim, jim osebno predstavili obstoječe možnosti in rešitve za njihove izzive ali prenesli njihove predloge v bodoče sistemske rešitve. Info točka je v prostorih Večgeneracijskega centra Socio na Gosposki ulici v Celju. O njej v spodnjem posnetku prisluhnite direktorici Suzi Kvas. Podrobnejše informacije o programu in možnostih, ki jih ponuja pa najdete TUKAJ. (NS)

Galerija slik

Datoteke

SUZI KVAS O INFO TOČKI SOBIVAMO V CELJU IN POTREBAH STAREJŠIH