december 23, 2019

Ob drugi kavi o 21. živih jaslicah v Studenicah

Pred vrati je božič, zato smo predzadnjo letošnjo drugo jutranjo kavo obarvali božično. Prišla je Maja Bračko, predsednica Turističnega društva Samostan Studenice, kjer bo jutri že 21. oživela božična zgodba, v podobi živih jaslic.

Maja Bračko, predsednica TD Samostan Studenice nam je ob kavi postregla tudi z zabavnimi anekdotami, ki so se zgodile v več kot dveh desetletjih organiziranja živih jaslic v Studenicah.

 

Živali včasih ne sledijo scenariju
Žive jaslice v Studenicah imajo bogato tradicijo, letos jih bodo pripravili že 21. Ekipa 117 sodelujočih je priprave začela že septembra. V postavitvi živih jaslic bo sodelovalo od 60 do 70 igralcev, nepogrešljiv del igralske ekipe so tudi živali, ki večkrat poskrbijo za kaj hudomušnega, saj se ne držijo ravno scenarija, pravi Maja Bračko, predsednica Turističnega društva Samostan Studenice. Zlasti navihan je osel Luka, ki se rad pockrlja in se velikokrat povzpne komu na rame, rad pa požveči tudi kakšen kos oblačila. Vse to in dejstvo, da ustvarjalci delajo s srcem, dela žive jaslice v Studenicah nekaj posebnega. Da se prepričate, boste imeli letos kar štiri priložnosti. Predstave bodo 24. decembra ob 22. uri, 25. decembra ob 17. uri, 26. decembra bosta kar dve, in sicer ob 14. in 17. uri. ŠE več o živih jaslicah v Studenicah izveste tudi v spodnjem posnetku. (NS)