junij 30, 2017

Ob Slivniškem jezeru zvoki jazza

Šentjursko poletje prinaša pester konec tedna. V središču pozornosti bodo glasba, ustvarjanje in zvezde. Posebej veliko obiskovalcev pričakujejo ob Slivniškem jezeru, kjer bo že tradicionalni Ramna jazz festival.

Šentjurski Big band se je na vrtu Ipavčeve hiše takole pripravljal na Ramna jazz festival. (Foto: FB Big band Šentjur)

Vabi Big band Šentjur
Ramna jazz festival bo letos petič, zvoke jazza bodo ob jezero, ki je odlična kulisa za takšno prireditev, pričarali člani Big banda Šentjur. Delujejo pod vodstvom novega umetniškega vodje, Žige Vešligaja. „Big band je okrepljen tudi z nekaj novimi glasbeniki, pripravili smo pester in raznolik program, sestavljen iz znanih del največjih mojstrov jazzovske, bigbandovske in pop glasbe,“ pravi Vešligaj in ob Slivniško jezero vabi tudi z obljubo, da bosta poleg Big banda Šentjur današnji petkov večer popestrili še skupini The Woodlanders in Wicked nation.

Izziv poletja, astronomska noč in folklora
Glasba bo na Šentjurskem poletju tudi na jutrišnjo soboto, pred Ipavčevim kulturnim centrom bo srečanje vokalnih skupin Izziv p(ol)etja. Na Ponikvi bo otroška glasbeno-likovna delavnica Ustvarjamo pod orehom, na Prevorju pa bodo gledali v sobotno nočno nebo. Astronomsko društvo Kosci in Kulturno društvo Prevorje pripravljata že 15. atronomsko noč s predavanji o zgodovini merjenja časa, sončnih in atomskih urah ter GPS-ih in satelitih. In nedelja? Na vrtu Ipavčeve hiše v šentjurskem Zgornjem trgu bo poletni folklorni večer. Nastopili bodo člani Folklornega društva Šentjur z gosti. Šentursko poletje sicer še vse do konca poletja prinaša še številne zanimive dogodke. (AD)