julij 22, 2019

Občina Dobje praznuje

V Dobju so včeraj proslavili občinski praznik, ki ga sicer obeležujejo današnjega 22. julija. Na slovesnosti je župan Franc Leskovšek ocenil, da v občini glede na dane možnosti dobro gospodarijo, ob tem pa spomnil na poslabšanje položaja podeželskih občin. Najbolj zaslužnim občanom se je zahvalil s podelitvijo občinskih priznanj.

Letošnji občinski nagrajenci občine Dobje z županom Francem Leskovškom. (Foto: Andreja Kovačevič)

Gasilke, Andrej Kovačič in Adolf Ločar
Na prireditvi v dobjanskem domu kulture se je župan Franc Leskovšek občanom in društvom, ki so pomembno sooblikovali utrip kraja poklonil s podelitvijo občinskih priznanj. Priznanja občine je prejela ekipa mladink PGD Dobje pod vodstvom Aljaža Volaska, Andrej Kovačič, za aktivnosti in prizadevanja v društvih občine Dobje, in Adolf Ločar, za aktivnosti pri gradnji ceste Škarnice. Županova priznanja pa so prejeli učenci dobjanske osnovne šole, ki so se izkazali s posebnimi učnimi dosežki. To so Ana Vidic, Anej Bezgovšek, Urška Vrečko, Špela Škoberne, Nejc Žibret, Matic Gračner in Lovro Gubenšek. Plakete občine in naziva častni občan v Dobju letos niso podelili. 

Največ za ceste in plaz v Lažišah
Župan Leskovšek je na slovesnosti spomnil tudi na minule dosežke občine in ocenil, da so v zadnjem letu opravili kar nekaj za občane pomembnih naložbenih vlaganj. "Največja je bila investicija v sanacijo ceste in zemeljskega plazu v Lažišah v vrednosti 150 tisoč evrov, posodobili in asfaltirali smo tudi okoli 5 kilometrov občinskih cest, pristopili smo k pridobitvi projektne dokumentacije za obrtno-poslovno cono, občina je prav tako obnovila stanovanjski objekti v Dobju 3, precej denarja pa smo namenili tudi za zimsko vzdrževanje cest ter šolo in vrtec," je dejal župan in dodal, da so v zadnjem letu glede na dane možnosti dobro gospodarili. Leskovšek je ob tem spomnil, da se je položaj podeželskih občin v zadnjih letih zelo poslabšal, kljub temu je glede prihodnosti malih občin optimističen. Podrobneje mu prisluhnite v spodnjem posnetku. (SP)

Galerija slik

Datoteke

Župan Leskovšek o položaju manjših občin