november 6, 2015

Občina Laško praznuje

Občina Laško 7. novembra obeležuje svoj praznik. Proslavila ga bo z nocojšnjo slovesnostjo, na kateri bo župan Franc Zdolšek podelil občinska priznanja.

Praznik občine bodo v Laškem obeležili s številnimi prireditvami.

Letos šest občinskih nagrajencev
Župan Franc Zdolšek bo ob letošnjem občinskem prazniku podelil šest občinskih priznanj. Zlati grb bosta prejela Stanislav Kužnik, za prizadevno delo na družbenem področju, ter Lovska družina Rečica, za trajnostno gospodarjenje z divjadjo in ohranjanje kulturne dediščine. Srebrnega grba se bosta razveselila Janko Franetič, za dolgoletno prizadevno delo na področju radioamaterstva in civilne zaščite, ter Anton Bačič, za zasluge pri razvoju športnega ribolova in vzreji rib. Tudi dobitnika bronastega grba sta letos dva. Za ohranjanje kulturne dediščine ga bo prejel Franc Verbovšek, za izjemen uspeh na Poletnih svetovnih igrah specialne olimpijade pa Bine Koren. Naziva častni občan v občini Laško letos ne bodo podelili.

Praznik bodo zaznamovale številne prireditve
V Laškem so praznovanje ob letošnjem občinskem prazniku začeli že v četrtek. V prihodnjih dneh ga bodo pospremile številne kulturne prireditve, razstave in odprtja uspešno zaključenih naložb. V soboto se med drugim obetata 17. tradicionalni pohod po nekdanjih trških mejah Laškega in prireditev Martin praznuje, kjer se bodo predstavila društva Zveze kulturnih društev Možnar. (NS)