Občina Podčetrtek je praznovala

12.09.2015

Nagrajenci Emil Petek, Fanika Vajdič in predsednica TD Podčetrtek Mihaela Juričan z županom Petrom Misjo.

V Podčetrtku so sinoči obeležili občinski praznik. Župan Peter Misja je na slavnostni seji podelil dve priznanji in denarno nagrado občine. Kot pravi, je za občino izjemno leto, kljub vsemu ostajajo pomembni izzivi.

Priznanje gostincu in kmetovalki
Priznanje občine je prejel Emil Petek, za uspešno delovanje v kraju in širše ter sodelovanje z društvi pri organizaciji različnih prireditev. Prav tako je priznanje občine prejela Fanika Vajdič, za dolgoletno uspešno delo v društvih na različnih področjih. Denarne nagrade pa se je za 110 let aktivnega in uspešnega delovanja razveselilo Turistično društvo Podčetrtek. Plakete in najvišjega priznanja - naziva častni občan v Podčetrtku letos niso podelili. 

Zaključek večmilijonskih naložb
Je pa bila slovesnost tudi priložnost za pregled minulega dela v občini. In postorjenega je bilo veliko, saj so v tem času po besedah župana Petra Misje dokončali največje naložbe v zgodovini občine. Misja je izpostavil zlasti izgradnjo novega vodovodnega sistema, zaključek kolesarske steze med Rogaško Slatino in Podčetrtkom, pa tudi precejšnja vlaganja v kanalizacijske sisteme in cestno infrastrukturo. A nekateri pomembni izzivi za nadaljnji razvoj občine in širše regije še ostajajo. Podrobneje o njih na spodnji zvočni povezavi. (SP)

PETER MISJA O IZZIVIH
Štajerski val v sliki