september 3, 2018

Občina Rogatec je praznovala

Občina Rogatec je v soboto proslavila občinski praznik. Župan Martin Mikolič se je ob tej priložnosti najzaslužnejšim občanom in občankam s priznanji zahvalil za minulo delo. Najvišji priznanji sta prejela Jožica Brezinščak in Zvonko Vražič.

Letošnji nagrajenci občine Rogatec z županom Martinom Mikoličem in podžupanom Antonom Roškarjem. (Foto: Jože Strniša)

Vzgojiteljica, gasilec, konjeniki in lovci
Župan Martin Mikolič je ob občinskem prazniku podelil dve plaketi, priznanje in denarno nagrado občine. Plaketo občine je prejela Jožica Brezinščak iz Rogatca, dolgoletna vodja tamkajšnjega vrtca in predsednica Društva žena Rogatec, ki je aktivna tudi v nekaterih drugih društvih. Plaketo je prejel tudi Zvonko Vražič iz Dobovca, ki je zaslužen za razvoj gasilstva v kraju. Vražič je bil pobudnik ustanovitve gasilskega tamkajšnjega društva in je tudi njegov dolgoletni predsednik, sodeloval pa je tudi pri drugih pomembnih razvojnih odločitvah v lokalni skupnosti. S priznanjem občine se je okitil Konjeniški klub Strmol Rogatec, predvsem za uspešno delo z mladimi. Denarne nagrade pa se je razveselila Lovska družina Rogatec, ki je lani praznovala 70 let delovanja. 

Postajališče za avtodome, obogaten športni park
Župan Mikolič je ob tej priložnosti ocenil tudi delo občine v zadnjem letu. Prepričan je, da so glede na dane razmere uresničili vse zastavljene cilje. "Predvsem bi izpostavil izgradnjo postajališč za avtodome pri Muzeju na prostem, ki smo ga v ten dneh zaključili. To je projekt, ki smo ga uresničili skupaj z občino Šmarje pri Jelšah. V športnem parku smo na malonogometnem igrišču uredili umetno travo, športni park je s tem dodatno obogaten. V teh dneh bomo v parku namestili še fitnes naprave. Občina je v zadnjem letu precej denarja namenila tudi vzdrževanju lokalnih cest, v sodelovanju s Slovenskimi državnimi godovi smo zgradili cesto v naselje Cerije, ki je zelo pomembna za prevoz lesa, do konca leta naj bi odkupili tudi prostore Konjeniškega kluba Strmol," je Mikolič izpostavil najpomembnejše dosežke zadnjega leta in poudaril, da se na občini ob tem veselijo načrtovanih vlaganj v prenovo državne prometne infrastrukture, pri čemer župan izpostavlja ureditev ceste Rogatec–Dobovec. (SP)