marec 13, 2020

Občina Šmarje sporoča: število okuženih drastično narašča

V občini Šmarje pri Jelšah je testiranih najmanj 130 ljudi, število okuženih pa drastično narašča, navajajo na občini. Župan Matija Čakš ljudi poziva naj ostanejo doma, pri čemer ne izključuje možnosti karantene.

V Šmarju pri Jelšah sta aktivirana štab civilne zaščite občine in načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije nalezljive bolezni v občini. (Foto: Radio Štajerski val)

NIJZ občini ne sporoča več podatkov
Občina Šmarje pri Jelšah budno spremlja dogajanje v povezavi s širjenjem koronavirusa. Po zadnjih jutranjih uradnih podatkih Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIZJ) je 6 okuženih, vendar je po informacijah občine številka drastično višja. Kot so na občini potrdili za naš radio, točnega podatka o številu okuženih ne morejo dobiti, saj se na Nacionalnem inštitutu sklicujejo na varstvo osebnih podatkov. V občini je bilo sicer doslej testiranih najmanj 130 ljudi. Občanov, ki so bili v stiku z okuženimi, po njihovih navedbah ne pošiljajo več na testiranje, ampak jim odredijo karanteno, prav tako njihovim družinam.

Župan: Ostanimo doma, preprečimo širjenje virusa!
Občina sicer nadaljuje z izvedbo ukrepov za preprečitev širjenja. Kot so sporočili, sta aktivirana štab civilne zaščite občine in načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije nalezljive bolezni v občini. Župan Matija Čakš ob tem ne izključuje možnosti uvedbe karantene za kraj. "Spoštovani občani, razmere so skrajno resne in od vsakega posameznika zahtevajo odgovorno ravnanje. Pozivam vas, da ostanete doma, da se ne zadržujete po lokalih, v trgovinah kupite, kar res potrebujete," poziva šmarski župan. (SP)