februar 13, 2019

Dan, ko se predstavijo občine

Nekatere občine danes na stežaj odpirajo svoja vrata. Z akcijo pod okriljem Skupnosti slovenskih občin želijo svoje delo, dosežke in načrte približati občanom. Vabijo vas tudi nekatere občine iz našega dela države.

Šmarčani se tudi pridružujejo dnevu odprtih vrat občin, poudarek bo na društvenih dejavnostih. (Foto: Štajerski val)

Vojnik z razstavo, Šmarje za društva
Dan odprtih vrat pripravljajo osmič, občine bodo predstavile nekatere svoje najvidnejše pridobitve in projekte ter svoje načrte, postregle pa bodo tudi s kakšno dobrodošlo informacijo. Na Dobrno vas vabijo med 14. in 16. uro, župan bo s svojimi sodelavci predstavil delovanje občine, izvedene projekte in možnosti nadaljnjega razvoja ter si vzel čas za pogovor z občani in občankami. Že postorjeno delo in nove načrte bodo ob 17. uri predstavili tudi v Vojniku, kjer pa bodo dan odprtih vrat združili še z odprtjem razstave likovnih del Draga Medveda v vojniški knjižnici. V Šmarju pri Jelšah pa dajejo poudarek društvom, zanje ob 15. uri pripravljajo predavanje o organizaciji in izvedbi prireditev. »Na njem bodo predstavili osnovna protokolarna pravila, ki jih velja upoštevati, predvsem pa opozorili na zakonska določila, ki zadevajo organizacijo in izvedbo prireditev,« sporočajo iz Skupnosti slovenskih občin.

Zreče prvič, Šentjur z zanimivim kvizom
Prvič se akciji pridružujejo v Zrečah. Dopoldne bodo predstavili delovanje Večgeneracijskega centra Zreče in projekt Prostofer, popoldne pa vas vabijo še na predstavitev projektov Tur infomat in eFollowr, prav tako boste izvedeli podrobnosti o možnostih sofinanciranja malih čistilnih naprav. Od 10. do 12 ure ter od 15. do 17. ure pa vas vabijo tudi v prostore občine, da izveste, kakšne so naloge in pristojnosti občine. Dnevu odprtih vrat se bodo pridružili tudi v Šentjurju, a šele konec meseca. Pripravili bodo že tradicionalni kviz za osnovnošolce »Kako dobro poznaš svojo občino?«. Lani so zmagali učenci osnovne šole Franja Malgaja. Še več o dnevu odprtih vrat občin preberite TUKAJ. (AD)