marec 2, 2015

Občinska blagajna tudi v Šmarju pri Jelšah

Od danes je tudi v Šmarju pri Jelšah občinska blagajna. V njej bo mogoče brez provizije plačati položnice nekaterih zavodov in podjetij. Blagajno je prevzela Delavska hranilnica, ki je v kraju odprla svojo poslovalnico.
Poslovalnica v Šmarju pri Jelšah je 31. poslovalnica Delavske hranilnice.

Šmarska občina se je že od leta 2013 trudila vzpostaviti občinsko blagajno, a na način, ki ne bi obremenil občinskega proračuna. Pridobila je ponudbe treh bank, najnižjo provizijo – 30 centov na položnico – je ponudila Delavska hranilnica. Pogodba sicer določa, da provizije ne krije občina, pač pa podjetja, ki so vključena v blagajno. 

Precejšen prihranek 

Trenutno je v občinski blagajni mogoče plačevati položnice šmarske občine ter tamkajšnjih vrtca, osnovne šole, glasbene šole, knjižnice in doma upokojencev. Prav tako položnice Javnega komunalnega podjetja OKP Rogaška Slatina ter podjetja Atrij. Prizadevali si bodo, da v prihodnje v občinsko blagajno privabijo še več podjetij. Po besedah direktorja uprave Delavske hranilnice Jožeta Stegneta bo lahko posameznik, ki bo položnice plačeval brez provizije, letno prihranil blizu 200 evrov. (AD)

Galerija slik