Obsotelje in Kozjansko vabljivo za kolesarje in konjenike

29.04.2016

Pomlad je dobra priložnost za sproščujoč potep s kolesom.

V Obsotelju in na Kozjanskem spodbujajo kolesarski in konjeniški turizem. Osnova zanj bo mreža digitaliziranih poti, ki so jih vzpostavili s pomočjo mednarodnega projekta »RIDE&BIKE«.

Za večjo turistično ponudbo obmejnega območja
Projekt je v okviru čezmejnega sodelovanja Slovenija-Hrvaška 2007-2013 vodila Zagorska razvoja agencija iz Krapine v partnerstvu z Razvojno agencijo Sotla, Razvojno agencijo Kozjansko in Javnim zavodom za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti Sevnica na slovenski strani ter s Turistično skupnostjo Krapinsko-zagorske županije in Turistično skupnostjo Savsko Sutlanska dolina i brigi na hrvaški strani. Glavni namen je bila nadgradnja standardne turistične ponudbe in povečanje prepoznavnosti obmejnega območja kot destinacije z bogato turistično ponudbo, ki bo vabljiva tudi za kolesarje in konjenike.

Mreža digitaliziranih poti
V sklopu projekta so vzpostavili kolesarske in konjeniške poti vzdolž reke Sotle, od Krapinsko-zagorske županije, Zagrebške županije pa do Slovenije. Prav tako so izdelali aplikacijo za pametne telefone, kot tudi pilotni projekt trženja koles, uredili so tudi počivališča za konje, izvedli izobraževalne delavnice za turistične vodnike in ponudnike turističnih proizvodov ter organizirali sejemske nastope ter ostale promocijske aktivnosti. Enoleten projekt je stal slabih 396 tisoč evrov, od tega je 85 odstotkov denarja prispeval Evropski sklad za regionalni razvoj. Nekaj utrinkov ob zaključku projekta v Kumrovcu je na ogled v spodnji galeriji, katere kolesarske in konjeniške poti so digitalizirali v Obsotelju in na Kozjanskem, pa prisluhnite direktorici Razvojne agencije Sotla Bojani Žaberl v spodnjem posnetku. (SP)

POVEZANI PRISPEVKI:
DIGITALIZACIJA KOLESARSKIH POTI NA ŠENTJURSKEM
ZA RAZVOJ KOLESARJENJA IN KONJENIŠTVA

Bojana Žaberl o digitalizaciji

Bojana žaberl o mreži poti
Štajerski val v sliki