avgust 17, 2018

Ocenite svojo občino

Revija Eko dežela letos že četrto leto izbira naj občine v Sloveniji. O njih odločajo občani z izpolnitvijo spletne ankete. Za sodelovanje bo nekdo tudi lepo nagrajen.

Občina Podčetrtek je lani slavila med manjšimi občinami. Katera bo letošnja zmagovalka? (Foto: Štajerski val)

Preverjajo zadovoljstvo ljudi
Pri projektu so občine razdelili v tri skupine, glede na njihovo velikost. Tako vsako leto razglasijo tri naj občine. V anketi, ki jo najdete TUKAJ, preverjajo zadovoljstvo ljudi z življenjem v občini. Kot nam je razložila koordinatorka projekta Vesna Bizjak, je poudarek na petih glavnih temah. Občani ocenjujejo, kako njihova občina skrbi za pogoje za zdravje in rekreacijo, za ranljive skupine, kot so mladi, invalidi in starejši, ter za okolje, prav tako jih zanimajo podatki o prometni infrastrukturi ter pogled občanov na razvoj turizma. Pred letošnjimi lokalnimi volitvami sprašujejo tudi o uresničenih in neuresničenih projektih, o primerih dobrih praks ...

Časa še do konca meseca
Na anketni vprašalnik lahko odgovorite še do konca avgusta, katere so naj občine leta 2018, pa bo znano oktobra. Lani so slavile občine Koper, Brežice in Podčetrtek, s čim so si prislužile zmago, preverite TUKAJ. Podrobneje o letošnji akciji in denarni nagradi, ki čaka nekoga od sodelujočih v anketi, pa prisluhnite Vesni Bizjak v spodnjem posnetku, z njo se je pogovarjala Anja Deučman. (TB, AD)

Datoteke

Vesna Bizjak o ocenjevanju občin